metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
pytam się ~pytam się (Gość)23.04.2020 13:00

Nie rozumiem jaki jest sens wywożenia gdzieś śmieci i wyrzucania po lasach, rowach itd. Przecież chcąc niechcąc każdy ma podpisaną umowę na wywóz śmieci i firma ma obowiązek w wyznaczonych terminach od nas te śmieci zabrać. W czym więc tkwi problem ?

182

gość ~gość (Gość)23.04.2020 21:23

Jak smieci mają nie ladować w lesie skoro gminy nie robią nic aby zadbać o odbiór smieci, przykład nową ustawa gminy Sulejów o nie odbieraniu smieci od dzialkowcow na ośrodkach, którzy mają teraz sami zadbać o to by jakaś firma odebrała smieci z kontenerów. Resztę prosze sobie wyobrazić jak starsi ludzie będą szukać i podpisywać umowy z firmami gdyż ustawa mówi dodatkowo iż nie mają takiego obowiązku gdyż nie przebywają na stałe zmeldowani więc co się stanie ze śmieciami w okresie letnim skoro gmina nie zapewni ich odebrania.

40

Dawidoff ~Dawidoff (Gość)23.04.2020 21:20

A co jeśli ten list nie jest gościa od śmieci? W mojej skrzynce też czasami są listy do sąsiadów i co? Jak wywalę śmieci do rowu i wrzucę tam taki list sąsiada to kto będzie miał przekichane? Nikt mu nie udowodni że to jego śmieci ;-) tyle w temacie

32

gość ~gość (Gość)23.04.2020 22:58

A co ja mam zrobić jak sąsiad papiery zamiast do worka który dostał, to idzie z nimi w biały dzień na łąkę przed dom i podpala ??co ci ludzie w głowach mają?

13

a74 ~a74 (Gość)23.04.2020 18:18

Apel nic nie da lepiej od razu zgłosić flejtucha komu trzeba.Jak dostanie mandat to może następnym razem się zastanowi a tak to zabierze od Ciebie i wyrzuci gdzie indziej.

82

ja ~ja (Gość)23.04.2020 09:46

Dobrze zrobił ! jak w Punktach selektywnej zbiórki odpadów są często problemy ( bo tego nie weźmiemy, bo tego za dużo, bo to nie do nas, bo to odpłatnie itd.) to nie ma co się dziwić, że śmieci lądują na polach czy lasach.

430

filozof ~filozof (Gość)24.04.2020 17:46

a skąd wiadomo, że to piotrkowianin, może to tak zwany ~gość co zamieszkał chwilowo w Piotrkowie z nawykami wyssanymi z mlekiem matki

52

kaisaw ~kaisaw (Gość)23.04.2020 09:40

Podać dane smierdziela...niech sie wstydzi.

403

gość ~gość (Gość)24.04.2020 19:27

Powinni mu tak dopierd.olic karę że głowa mała wont z brudasami

31

97-300 97-300ranga24.04.2020 19:49

Posprzątał ten śmieciarz po sobie,czy była to kolejna g....burza?

40

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat