Nie rozumiem jaki jest sens wywożenia gdzieś śmieci i wyrzucania po lasach, rowach itd. Przecież chcąc niechcąc każdy ma podpisaną umowę na wywóz śmieci i firma ma obowiązek w wyznaczonych terminach od nas te śmieci zabrać. W czym więc tkwi problem ?
Jak smieci mają nie ladować w lesie skoro gminy nie robią nic aby zadbać o odbiór smieci, przykład nową ustawa gminy Sulejów o nie odbieraniu smieci od dzialkowcow na ośrodkach, którzy mają teraz sami zadbać o to by jakaś firma odebrała smieci z kontenerów. Resztę prosze sobie wyobrazić jak starsi ludzie będą szukać i podpisywać umowy z firmami gdyż ustawa mówi dodatkowo iż nie mają takiego obowiązku gdyż nie przebywają na stałe zmeldowani więc co się stanie ze śmieciami w okresie letnim skoro gmina nie zapewni ich odebrania.
A co jeśli ten list nie jest gościa od śmieci? W mojej skrzynce też czasami są listy do sąsiadów i co? Jak wywalę śmieci do rowu i wrzucę tam taki list sąsiada to kto będzie miał przekichane? Nikt mu nie udowodni że to jego śmieci ;-) tyle w temacie
A co ja mam zrobić jak sąsiad papiery zamiast do worka który dostał, to idzie z nimi w biały dzień na łąkę przed dom i podpala ??co ci ludzie w głowach mają?
Apel nic nie da lepiej od razu zgłosić flejtucha komu trzeba.Jak dostanie mandat to może następnym razem się zastanowi a tak to zabierze od Ciebie i wyrzuci gdzie indziej.
Dobrze zrobił ! jak w Punktach selektywnej zbiórki odpadów są często problemy ( bo tego nie weźmiemy, bo tego za dużo, bo to nie do nas, bo to odpłatnie itd.) to nie ma co się dziwić, że śmieci lądują na polach czy lasach.
a skąd wiadomo, że to piotrkowianin, może to tak zwany ~gość co zamieszkał chwilowo w Piotrkowie z nawykami wyssanymi z mlekiem matki
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!