Dlatego swego czasu sprawę w swoje ręce przejęli internauci. Swoimi szczerymi wypowiedziami zapełnili pustkę jaka powstała po zaniku piotrkowskiego dziennikarstwa. Oczywiście owo dziennikarstwo pogrążone w marazmie produkowało artykuły pochwalne o magistracie i wypuszczało produkcje z kronik towarzyskich tego miasta. Na tych zgliszczach walkę o prawdę podjął jeden człowiek. Wytyczył na portalu ePiotrkow nową jakość. Oczywiście nie wszystkim się to podobało, wielu krytykowało ale opłaciło się. Portal dzięki komentarzom wyrasta ponad przeciętność i nie ugina się być może naciskom jakie na niego spływają. Teraz ten człowiek wypływa na szersze wody pokazując, że nie trzeba się bać wypowiadać to co się myśli. Daje nam tym do zrozumienia, że nasze wypowiedzi nie są tylko czczym rzucaniem grochem o ścianę. Bo ta ściana nie jest aż takim monolitem jak można uważać. Więc rzucajmy tym grochem bo nawet jak 99 ziarenek się odbije to może to jedno zostanie w tym murze by wykiełkować i rozsadzić go od wewnątrz.
UM - Uniwersytet Medyczny. (University Medical).
Taką nazwę nosić będzie już od 1 marca 2011 roku dotychczasowa Samorządowa Samozwańcza Szkoła Wyższa na mocy zarządzenia ministra zdrowia.
Rusza tutaj Klinika Ortopedii, Traumatologii i Rehabilitacji.
Ta nowa placówka medyczna zajmować się będzie diagnostyką i leczeniem operacyjnym chorób i urazów narządów ruchu, wynikłych z wieloletniego, długotrwałego siedzenia i nicnierobienia.
Przekładając to na język medyczny, Klinika UM przeznaczona jest dla urzędników piotrkowskich, którzy "uprawiając" swój "zawód" nabawili się schorzeń szkieletu, chorób układu więzadłowo-stawowego oraz uszkodzeń mięśni, nerwów i naczyń. Jak wiadomo, praca szkodzi.
Szczególnie skutecznie leczone będą najliczniejsze przypadki skrzywień i zwyrodnień kręgosłupa u zwyrodniałych pacjentów, a także wszelkiego rodzaju odparzenia, odciski, odleżyny, pypcie i narośla na pośladkach wskutek styczności tych wrażliwych i szlachetnych części ciała z siedziskami foteli, uszkodzenia łokci kończyn górnych wskutek opierania się nimi o blat biurka oraz bolesne deformacje kończyn dolnych zwisających bezwładnie pod biurkiem.
Wysoce specjalistyczną, fachową kadrę z dużym doświadczeniem zawodowym tworzą lekarze, zajmujący wcześniej stanowiska radnych UM.
Adaptację budynku na cele medyczne sfinansowali przedsiębiorcy piastujący funkcje radnych UM i oni także zakupili całe wyposażenie placówki, poczynając od specjalistycznych łóżek, a kończąc na najnowocześniejszej aparaturze diagnostycznej i najnowszej generacji oprzyrządowaniu sal operacyjnych, spełniających normy Unii Europejskiej.
Cześć rehabilitacyjną Kliniki urządzono z funduszy własnych urzędników UM, którzy przez lata "pracy", mimo nabawienia się ciężkich schorzeń ortopedycznych i chorób zawodowych z powodu wykonywania "pracy" w warunkach szkodliwych dla zdrowia, zdołali na swych stanowiskach zgromadzić na kontach bankowych kwoty z wieloma zerami. Jedni z kilkoma, a inni naprawdę z wieloma.
Działalność terapeutyczna Kliniki UM:
* traumatologia narządu ruchu:
- osteosynteza stabilna
- gwoździowanie śródszpikowe
- stabilizatory zewnętrzne
* replantacje kończyn
* chirurgia artroskopowa stawów w traumatologii i ortopedii
* chirurgia chrząstki stawowej:
- przeszczepy komórek macierzystych
- przeszczepy autogenne i heterogenne
* endoprotezoplastyki stawów:
- połowicze biodra
- całkowite (cementowe i bezcementowe) biodra
- jednoprzedziałowe kolana
- całkowite (związane i niezwiązane) kolana
- tumorprotezy
- endoprotezy barku częściowe i całkowite
- endoprotezoplastyki stawów rąk
- endoprotezoplastyki rewizyjne
* chirurgia kręgosłupa:
- odbarczenia kanału kręgowego
- stablizacje transpedikularne i płytkowe
- wertebroplastyki
- leczenie operacyjne dyskopatii i mielopatii
- przezskórna dyscektomia
* chirurgia artroskopowa:
- stawu ramiennego
- stawu kolanowego
* chirurgia nerwów obwodowych:
- pierwotna
- wtórna
- rekonstrukcyjna
* chirurgia ręki
* mikrochirurgia:
- wolne płaty
- płaty uszypułowane
- płaty złożone
* leczenie nowotworów narządu ruchu:
- pierwotnych
- przerzutowych
- Ortopedia to dziedzina, w której umiejętności poparte doświadczeniem są szczególnie istotne. Dlatego właśnie wysoko wykwalifikowani lekarze, pielęgniarki, profesjonalna opieka medyczna oraz przyjazna atmosfera to standard w naszej Klinice, jaki zapewniamy naszym miłym pacjentom - mówi z uśmiechem Kierownik i Ordynator Kliniki UM prof. zwycz. dr hab. n. med. inż. Marian B.
- Dysponujemy klimatyzowanymi pokojami jedno- i dwuosobowymi, dziesięcioma apartamentami rodzinnymi z cyfrową telewizją satelitarną i bezprzewodowym, szerokopasmowym internetem, z barkiem na życzenie zaopatrzonym bogato w markowe trunki, a więc pomieszczenia w których chorzy przebywają i dochodzą do zdrowia pod monitorowaną przeze mnie osobiście opieką medyczną przez cały okres rekonwalescencji, natomiast posiłki naszym pacjentom o dość jednak wysublimowanych gustach smakowych - tu muszę się pochwalić - dowozimy z restauracji "Malinowa" łódzkiego Grand Hotelu - informuje szef Kliniki Marian B.
buahaha, buahaha
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Internautka Delbana.
A czy internautka Delbana otrzymała pozwolenie na wklejanie tutaj recenzyjki mojego autorstwa? Dopisek: wszelkie prawa zastrzeżone do czegoś chyba zobowiązuje, nieprawdaż?
Nie przesadzasz trochę z tym uwielbieniem? Ową nową drogę wytyczyła grupa zapaleńców - skończonych frustratów i malkontentów. Obecnie forowe ujadanie zyskało po prostu dodatkowy kanał ujścia. A co z tego wyjdzie? Pewnie nic, czyli jak zwykle.
Komentarz internautki Loli pt. "UM - Utracjusze i Mitomani?" z niedzieli dotyczący felietonu "Asystentura" w rubryce "Bez ściemniania" w tygodniku "7 dni" portal epiotrkow.pl dzisiaj, tj. w poniedziałek 28 lutego 2011 r., około godziny 10.00 usunął z forum dyskusyjnego.
Długo tekst Loli nie powisiał sobie, tylko wieczorem, przez noc i trochę rano.
Ciekawe, komu ów komentarz tak mocno nie przypadł do gustu. Pewnie jakimś mało wyrobionym czytelnikom...
Ale wciąż dostępny jest na forum naszemiasto.pl (Dziennik Łódzki, Piotrków)
Ciekawe, czy zniknie też zaraz mój komentarz (zawierający pełny cytat usuniętego komentarza Loli).
Jezu drogi! Toż to lepiej niż w 6 gwiazdkowym hotelu w Dubaju.Taaa,niektórzy to jednak mają szczęście,zawsze z wiatrem ,z prądem/często/,jak te koty spadają na cztery łapki.Taki hutnik przy piecu ,to się naharuje przez całe życie,tu się oparzy,tu pobrudzi,nadźwiga,brak klimatyzowanego pokoju....I co?
I w razie choróbska jakiegoś idzie toto ,najpierw do lekarza pierwszego kontaktu.Jeżeli ma niebywałe szczęście dostaje "bilet" do specjalisty.Poczeka pól roku i go nawet może przyjmą.A niekiedy to i skierowanie do szpitala dadzą..Położą na korytarzu,czasami nawet w łóżku z materacem,nie rzadko w okolicach kibla i delikwent/pacjent/..czeka.
Może przyjdą,coś powiedzą,może jakieś prześwietlenie?.Nic z tego.Lekarzy brak.Wszyscy dzisiaj na posiedzeniu Rady Miejskiej.A jutro?.A to już jest inna historia.
Recenzować sobie możemy i...chcemy.Przywrócić komentarz Loli!
A może ja sama wniosłam o usunięcie?
Nie przyszło Ci to do głowy?
Chcesz przeczytać recenzję? Zapraszam na Nasze Miasto, tam ją ktoś zdążył umieścić. Bynajmniej nie byłam to ja.
W Polsce to tak już jest, że nawet jak kobieta chce usunąć to nie może.
A tak na poważnie.Czytałem teks wczoraj późnym wieczorkiem.Widocznie moderator przez pomyłkę usunął ten problem,o! sorry,tekst chciałem napisać.
Mylisz się.
Sama wniosłam o usunięcie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!