metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
olo ~olo (Gość)06.06.2011 18:38

"bernardo-antonio" napisał(a):
~bernardo antonio (Gość)
1 godzina temu, 17:23
"kociarz" napisał(a):
Niemcy zabierają pieski a gdzie dalej tego już nie wiemy. Na psach i kotach w zachodniej Europie robią doświadczenia z kosmetykami, które powodują różne obrażenia alergiczne włącznie ze śmiercią i długotrwałym cierpieniem.
Przepraszam, czy może ktoś wie, czy ktoś kontroluje, co dzieje się z zabieranymi psami???

Ja myślę, że schronisko powinno dostawać jakąś informacje /dokumentacje zwrotną. Przecież to nie dzieje się "na gębę"

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)06.06.2011 18:38

To jest epiotrkow.pl , a nie jakieś ekot.pl!!!!!!!!!
Nie ten portal!!!

00

P51 ~P51 (Gość)06.06.2011 18:55

"olo" napisał(a):
Są jeszcze szwy rozpuszczalne i nie trzeba wtedy nic usuwać...

Szwy rozpuszczalne są rozpuszczalne, ale wewnątrz ciała.
Nałożone na skórę tez wymagają usunięcia ( z czasem wypadną same, jak obumrze skóra uciśnięta nitką...).

00

wladca_teb ~wladca_teb (Gość)06.06.2011 19:22

Jak się nie ma na kogo zwalić winę.. to koty są wszystkiemu winne. :)
Radze poszukać innej przyczyny dziur.
Gościu mówi, że dokarmia koty, czyli de fakto nie są one głodne. :D

00

Nadia09 ~Nadia09 (Gość)06.06.2011 19:55

Mieszkam na tym osiedlu i teraz boje się gdy rodzice zostawiają samochud nie wiem czy dawać na parking chroniony;)

00

kociarz ~kociarz (Gość)06.06.2011 20:09

"elka" napisał(a):
jak to dobrze, że mamy internet...wszystko wtedy wiemy najlepiej. A ja powiem krotko - BEZEDURA. Są jeszcze szwy wchłanialne tzw. catgut, które stosuje się w przypadku kotów piwnicznych. Kotkę po sterylizacji, jeśli nie gorączkuje, je, załatwia się do kuwety można w zimie wypuścić po 7 dniach, a gdy jest ciepło po 4-5. Pozdrawiam wszystkich mądralińskich kociarzy.

Pleciesz bzdury. Szwy rozpuszczające się stosuje się do zszywania wewnętrznego a nie zewnętrznego. Jak nie wiesz to nie wypisuj bzdur a każdy vet potwierdzi moje słowa. A mądralińska to ty jesteś bo nie wiesz co piszesz. Współczuję kotom które dzięki twojej wiedzy zostały wykastrowane. Ciebie powinni wykastrować może byś wtedy zmądrzała.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)06.06.2011 20:35

"Nadia09" napisał(a):
samochud

?????????????????

00

Judasz ~Judasz (Gość)06.06.2011 21:29

"wladca_teb" napisał(a):
ościu mówi, że dokarmia koty, czyli de fakto nie są one głodne. :D

Pewnie ich dieta jest zbyt uboga. W jakże niesamowitym akcie desperacji są te koty! Chcąc ratować swoje przegryzają przewody, wysysają płyny, pożerają tapicerkę! Wczoraj na Sulejowskiej coś jeb..ło i zanik napięcia był - to pewnie kocia szarańcza dorwała się do transformatora i wychlała cały olej, a transformator przegrzewając się eksplodował...
Swoją drogą większej bzdury nie czytałem. To jest jakiś żart?

00

ilidan ilidanranga06.06.2011 22:24

Koty na tory

00

pragmatyk ~pragmatyk (Gość)06.06.2011 23:11

Koty nie mogły przegryźć przewodów. Z takiej działalności znane są kuny. Robią to w nocy i mają bardzo mocne szczęki. Nie są gryzoniami, są mięsożerne, ale lubią sobie przegryzać by ułatwić sobie szlaki wędrówek. Kuny są b. pożyteczne - tępią gryzonie, ptaki a także kocie oseski. Dla ochrony przed szkodami w samochodach stosuje się elektroniczne odstraszacze, dostępne w internecie.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat