metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Z polskiego na nasze ~Z polskiego na nasze (Gość)17.06.2009 22:55

"jechałem se nie i tamten przede mna zahamowal, bo ktos przez ulice przechodzil jakby nie mogl jechac dalej to ja sie wystraszylem nie i jedno mi trzeba przyznac to PRZYTOMNE MYSLENIE ze wiedzialem ze to nie ma hamulcow to zamknalem oczy i dalem w prawo. A farcior ze nikogo nie bylo na chodniku."

00

demokles ~demokles (Gość)18.06.2009 08:14

Wszyscy wiedzą że około 50% tz.minibusów ma problemy techniczne co przyznają w prywatnych rozmowach kierowcy tych aut.W jaki sposób przechodzą badania techniczne,pozostanie ich słodką tajemnicą.Autobusy MZK to wraki ale siedzenia są stabilne jazda i hamowanie płynne są przestronne i nie wali z nich jak z murzyńskiej chaty po porze deszczowej.Ceny biletów w ,,wypasionych,,busach i wrakach MZK są identyczne,dlatego zawsze wybieram te drugie,do czego mieszkańców naszego miasta namawiam i apeluje do właścicieli busów o większą troskę za pasażerów i stan techniczny ich cudownych maszyn.

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)18.06.2009 10:24

Demokles, dlaczego piszesz, że autobusy MZK to wraki? Przecież one mają sprawne hamulce, nic im się nie urywa, tak jak minibusom z firmy Transport owiec:
http://phototrans.eu/14,244993,0.html
Fakt, że jeden z wypożyczonych z "Gryfa" Kartuzy autobusów - Neoplan #40 niemiłosiernie kopci, ale to tajemnica WITD, dlaczego jeszcze nie zatrzymano mu dowodu rejstracyjnego. :)

00

minibusiarz ~minibusiarz (Gość)18.06.2009 11:00

Mzk to złomy jezdzące resztka sił nadają się na herby tam w meszczach jest taki plac stosowny dla nich a słodka tajemnica to są przeglądy techniczne tych autobusów mają swoja wlasną diagnostykę,diagnosta jak nie podbije przeglądu to wynocha z roboty jak ja bym był inspektorem itd to ani jeden autobus by nie wyjechał na miasto

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)18.06.2009 11:15

Na szczęście na inspektora WITD trzeba mieć IQ większe niż 60. ;P
Podaj jakiś konkretny przypadek, a nie tak rzucasz obelgami bez pokrycia.
Nie masz racji, co do autobusów MZK.
Np. ten Jelcz M11 #18:
http://phototrans.eu/14,268834,0.html przestał jeździć w lipcu 2008 r,. po tym jak skończył mu się przegląd techniczny, a usunięcie usterek, które wykazał diagnosta kosztowałoby pewnie z połowę wartości autobusu. Obecnie już go nie ma - został sprzedany na przetargu w mracu 2009 r.

00

minibusiarz ~minibusiarz (Gość)18.06.2009 11:48

Widac to ich iq wyzsze niz 60 hehehhehe a tego niebieskiego busa to juz go dawno niema ponad rok juz nie jezdzi

00

demokles ~demokles (Gość)18.06.2009 12:02

Chiałem tylko pokazać ,,wraki,, MZK na tle ,,wypasionych,,minibusów gdzie smród,brud,ubustwo(są wyjątki)i jakakolwiek konfrontacja ww z autobusami MZK mija się z celem.Piotrkowianie sami wybierają środki transportu i zawsze będzie to bezwypadkowe,małoawaryine,estetyczne MZK.Tz busy dawno już powinny zniknąć z krajobrazu naszego miasta,tylko go zaśmiecają.

00

koszmar ~koszmar (Gość)18.06.2009 12:04

Ciekawe czy ten minibusiarz zapłacił za parkowanie, pod pocztą jest strefa płatna no nie?

00

koszmar ~koszmar (Gość)18.06.2009 12:07

Na początku jeździły Nyski jako minibusy, brrrrr, to był prawdziwy koszmar.

00

MANiek ~MANiek (Gość)18.06.2009 12:37

Nyski to był koszmar, fakt. Conieco pamiętam jeszcze z nich ;))
A Pan Minibusiarz musi być bardzo zakochany w swojej firmie skoro jej tak broni.
Jeśli można tutaj wyrazić swoje zdanie, to chcę powiedzieć, że korzystam tylko z usług MZK. Co prawda nie są one idealne, np. rozkład jazdy czy delikatnie mówiąc wysłużone autobusy, ale to już nie jest wina samego MZK, tylko naszych ciągle nieszczęsnych władz...
I jestem pewien, że MZK dba bardziej o te swoje ww."wraki" niż minibusy o te małe klekoczące pojazdy, które nadal nie spełniają funkcji środka transportu publicznego.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat