metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
damiz ~damiz (Gość)29.12.2012 01:06

Najpierw plac!!! Opanowany do perfekcji, ruszanie na prostej, pod górke, z górki, z błota z wody, z lodu itd itd, a nie ktoś kto nie ma pojęcia o ruszaniu wyjeżdza w miejski gąszcz aut , zestresowany ,że zrobi cos źle, że niezauważy znaku a jak zauważy to nie pamięta co on oznacza, a najlepiej to żeby sie nie zatrzymywac bo może zgasnąc, i nie jechać za szybko bo co będzie jak sie pieszy pojawi.... masakra
Ja gdy robiłem prawojazdy nie siedziałem nigdy wczesniej za kółkiem , i instruktor o tym wiedział ale pierwsza jazda odbyła się już na mieście , dlaczego? Instruktor: bo nie ma wolnego placu , jak Ci nie pasuje to możemy dzisiaj wogóle nie jeździć ale nie wiem kiedy będe miał znowu czas. :/

00

Jareek ~Jareek (Gość)29.12.2012 07:46

Ja na pierwszej godzinie pojechałem za miasto. Instruktor woził mnie po wsiach. Teraz wiem po co - żeby spokojnie oswoić mnie z samochodem. Tzw. wyczuć go :) dopiero jak opanowałem nieco kierowanie to wyjechałem w centrum miasta. Na plac dotarłem po jakiś 15h jazdy i dzięki temu potrzebowałem niecałej godziny na to, aby opanować manewry związane na placu.
Wszystko więc zależy od instruktora. Jak ma głowę na karku to jest dobrze. Nie raz też widzę "elki" na mieście które wołają o pomstę do nieba, ale to wina tych co siedzą obok i uczą, niestety, nie wszyscy co uczą umieją dobrze jeździć a co dopiero uczyć (bo z czego skoro im samym brakuje wiedzy i umiejętności ?) Ale tak było i będzie. Zresztą niewiele lepiej jeżdżą sami piotrkowianie po mieście. naszym głównym mankamentem jest jazda po rondach. Za nic 3/4 kierowców u nas nie potrafi poprawnie się po nich poruszać (co dziwnym jest, bo rond u nas nie brakuje)
A najbardziej z tego artykułu podoba mi się wypowiedź tej pani:
"- Pewnie niedługo będą narzekać, bo nie mogą podwieźć dziecka pod samą klasę" I to rozwiązuje moim zdaniem dyskusje. Po co zaparkować bez problemu 20-50m dalej skoro można się ściskać 5m od wejścia. Ludzka mętalność

00

janusz ~janusz (Gość)29.12.2012 09:14

jeszcze raz : !! elki musza jeździc po calym miescie !!! kazdy ma prao sie uczyc jest wolny kraj inna sprawa ze firmy z radomska czy belchatowa to po swoich miastach powinny jezdzic :) i w tym jest problem

00

V8 ~V8 (Gość)29.12.2012 09:43

Ci co teraz na ELKI najgłośniej ryczą niegdyś największymi głąbami byli! Zapomniały już woły jak cielętami były?

Cytuję:
Nauka jazdy może chyba wybierać inną trasę, a już na pewno może przejeżdżać tędy w innych godzinach. Przed ósmą jest tutaj ruch jak na Marszałkowskiej – mówi pani Edyta.

Wychodzi na to że to wy jeździć nie potraficie ewentualnie proszę znaleźć dziecku szkołe obok której nie jeżdżą ELKI i po problemie...

00

arkady ~arkady (Gość)29.12.2012 10:36

jasne ,że korzystać z dróg mogą wszyscy kierowcy i ci z doświadczeniem i ci uczący się jeździć.Ale chyba większość ma rację ,że jak nie umie się dostatecznie przewidywać płynności poruszania się po drogach w godzinach kiedy trzeba dotrzeć na czas do pracy czy do szkoły to instruktorzy nauki jazdy powinni włączyć wyobraźnię i kierować kursantów i pojazdy na inne odcinki ,albo wręcz przeczekać newralgiczną godzinę 8 rano i jeździć np.8:10 i będą wszyscy zadowoleni

00

(weronka.wera) ~(weronka.wera) (Gość)29.12.2012 11:49

teraz mowicie ze powinnam jezdzic po obrzezach miasta a jak zdam egzamin i wyjade w miasto to bedzie tak samo bo bede miec strach w oczach przed "wielkim ruchem w miescie Piotrkowie", nie mowie ze wyjade na miasto zielona bo na bank pierwsze godz spedze na placu zeby oswoic sie z samochodem ale przypomnijcie sobie jak wy jezdziliscie bedac na kursie. chyba ze wiekszosc z was zdawala prawko w dobie jazdy Fiatem 126p za stodola i teraz widac jacy z was super kierowcy ile jest wymuszen i wypadkow.

00

agosc ~agosc (Gość)29.12.2012 11:58

a mnie najbardziej denerwuje to że Ci instruktorzy uczą tych kursantów jazdy po 30 km/h i co sie później dzieje wleka sie po te 30 i blokuja ruch.dozwolone 50 to chociaż to 4pare można spokojnie cisnać!!

00

krzysiek71 ~krzysiek71 (Gość)29.12.2012 12:26

"V8" napisał(a):
i co teraz na ELKI najgłośniej ryczą niegdyś największymi głąbami byli!

stań przed lustrem,zobaczysz drugiego głąba.

"(weronka.wera)" napisał(a):
chyba ze wiekszosc z was zdawala prawko w dobie jazdy Fiatem 126p za stodola

za stodołą to Ty robiłaś to pierwszy raz.

00

piotrków ~piotrków (Gość)29.12.2012 13:48

a jak wy się uczyliście jeździć "elką" to nikt się nie odzywał , nowi kierowcy muszą umieć jeździć po mieście aby nauczyć się dobrze prowadzić auto //

00

szeryf ~szeryf (Gość)29.12.2012 13:53

"piotrkow" napisał(a):
a jak wy się uczyliście jeździć "elką" to nikt się nie odzywa

Zapewne też się odzywał. Moja jazda też utrudniała życie innym (ale nie z mojej winy, tylko instruktora).

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat