a ja uważam, że to nie jest głupi pomysł. Ta Hawana stoi i straszy,a dla biblioteki to byłaby dobra lokalizacja
Zastanawia mnie, dlaczego komuś przeszkadza, że gdzieś jest zatrudnionych więcej osób. Gdyby tu i ówdzie pozwalniano je, to z kolei byłoby narzekanie, że "bezrobocie wzrosło", prawda???? Każdy myśli tylko o tym, że to JEMU powinno się zapewnić zatrudnienie, bo jak nie, to "wina władzy" a nie tego, że jestem zbędny, prawda? Zaś innych chętnie byście "wyrzucali z pracy". Co was to obchodzi, że inni mają pracę? Zazdrościcie im?
A ja powiem tak. To, że biblioteka pedagogiczna znajduje się przez wiele lat w taki a nie innym budynku, w takiej a nie innej lokalizacji, woła o pomstę do nieba! Jest to wstyd dla Urzędu Marszałkowskiego, który nią zarządza i dla Urzędu Miasta Piotrkowa, którego mieszkańcy z niej korzystają. Wstydzę się i ja, gdy czytam wypowiedzi piotrkowian, którzy wolą koleją galerię, kolejny pusty teatr, kolejną knajpę, kolejne "cokolwiek" byleby to nie była biblioteka. Takimi opiniami potwierdzamy tylko obiegową opinię o małych miejscowościach, ich zaściankowości, niskim poziomie edukacji, ignoranctwie itp. itd. Obudźcie się ludzie, bo Wasze dzieci obudzą się, ale z przysłowiowa ręką... Biblioteka to nie fanaberia, to konieczność, to instytucja, o którą powinniśmy zabiegać i dbać wszyscy. Przyszłość należy do tych, co czytają! Czytaliście najnowszy raport o czytelnictwie? Głupie pytanie... oczywiście, że nie... zbyt długi ...trudne słowa... lepiej odpalić pilota...
Teatr jednego widza!?
1. Dobrze, że chociaż do dziesięciu potrafisz liczyć.
2. Miasto nie utrzymuje obu bibliotek.
3. Zapomniałeś jeszcze o bibliotekach uczelnianych i szkolnych, i mniemam, że raczej nie odczuwałeś potrzeby skorzystania z którejkolwiek.
Proponuję poszerzyć horyzont...
Więcej pedagogów! Piotrków już od dawna jest miastem pedagogów więc trzeba podtrzymywać tą tradycje. Piotrkowski pośredniak z miłą chęcią zarejestruje kolejną armię pedagogów.
Ani słowem nie wspomniałem o bibliotece hehe...źle czytasz??
Jestem za biblioteką w miejscu "Hawany".
Starczy już w Piotrkowie galerii i banków.
Szczerze to mam też dość trzaskania dziobem
pań sprzedawczyń w klimacie: "e gwiada", może taka jedną książkę przeczyta i nauczy się poprawniej wyslawiać!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!