metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
:) ~:) (Gość)10.02.2016 16:17

Moim zdaniem w Piotrkowie brakuje zainteresowania oraz inwestycji w młodych sportowców którzy bez żadnych dobrych perspektyw wolą szukać i wybierać szkoły w innych miastach gdzie jest zainteresowanie młodymi talentami sportowymi, dlatego uważam że władze miasta powinny rozpatrzyć możliwość rozwoju w Piotrkowie.

56

corey ~corey (Gość)10.02.2016 17:37

Miast emerytów,rencistów,urzędników czyli jednostek.które nic nie produkują...

190

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)10.02.2016 18:10

O tym, czy miasto się rozwija czy zwija, nie decyduje wyremontowanie ulicy, wybudowanie nowego kościoła czy supermarketu, ale to, czy przybywa czy ubywa mu mieszkańców. Więc mamy jasną sytuację, jak to z "rozwojem" naszego miasta jest.
Mieszkańców będzie przybywać, gdy w mieście będą miejsca pracy i niskie koszty życia. Proste? A te "specjalne programy" magistratu to mydlenie oczu ciemniakom.

161

chemik ~chemik (Gość)10.02.2016 18:13

O tym, że wszyscy z wykształceniem maturalnym uciekają z miasta ostatnio skarżył się nawet radny z Piotrkowa. Nie ma się czemu dziwić. Perspektyw zero, praca tylko dla znajomków. Miasto opanowali zgorzkniali starcy i ci, którzy do szkoły mieli "pod górkę". Druga sprawa, że takiego zakapiorstwa u staruszków to nigdzie nie widziałem. I takiego olewania wszystkich i wszystkiego. Dzisiaj do "Białego Kościoła" "młodzieżówka RM" przechodziła na całej długości Słowackiego między skrzyżowaniami z Armii Krajowej i Kościelną. Jakie samochody - niech stają - my, rządzący teraz Polską idziemy.
Co tutaj ma zatrzymać młodych i wykształconych? Kredyty na mieszkania, których nie będą w stanie spłacić, bo nie mają pracy. Śmieszne. Rządzący obecnie do tego doprowadzili zamykając przedsiębiorstwa państwowe, nawet te dobrze prosperujące. Świetny los zgotowali Solidaruchy młodzieży, a będzie jeszcze lepiej.

160

Były kursant ~Były kursant (Gość)10.02.2016 19:38

To wina Chojniaka, już tyle razy pisałem, że on musi odejść i niech zabierze ze sobą tych prezesów piotrkowskich spółek, którzy się ośmieszają - jeden gorszy od drugiego

90

Uciekinier :) ~Uciekinier :) (Gość)10.02.2016 19:41

Ja Już trzy lata temu wyjechałem do Trójmiasta W Piotrkowie nie ma gdzie iść, nie ma pracy, nie ma gdzie odpocząć ,nie ma gdzie wydać pieniędzy,nie ma szans na rozwój!

152

konsument ~konsument (Gość)10.02.2016 15:27

no skoro wolicie robić zakupy w niemieckich marketach to i po pracę musicie do Niemiec jechać.

109

Rut ~Rut (Gość)10.02.2016 11:26

Magazyny to praca za minimum a wyciągnąć chcą maximum

280

PTsampadnie ~PTsampadnie (Gość)10.02.2016 20:57

Z emeryta i urzędnika prokreacji i rozwoju miasta nie będzie; prawo dopuszcza rejestrację firmy w dowolnym miejscu i płacenie podatków poza miastem , w którym się mieszka - robi to coraz więcej mieszkańców z PT- a wiekowi radni z honoru poszliby po rozum do głowy i ustąpiliby młodym miejsce w RM , ale tam chyba ..........Prezi i Prezesi pachną trup....m

31

IZAAAAAAAAAAAAAA ~IZAAAAAAAAAAAAAA (Gość)10.02.2016 08:02

Witam a kto zarabia w Piotrkowie średnia krajową,a to miasto ma jeden problem za dużo wsi na około.Kiedyś rolnik to się narobił,a dziś do pracy przyjeżdżają do miasta,idą za niską stawkę bo dzieci jak to na wsi jak nie ciotka to babka albo wujo Janek,nie trzeba placić przedszkola,spotkałam się z takimi stwierdzeniami,że do pracy w mieście przychodzi ,żeby odpocząć,komornego nie płaci tylko za grunt raz w roku i to grosze,itp.Powinno być tak jak kiedyś jak masz ziemię nie ma pracy w mieście.

3926

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat