Sama wyjechałam do Londynu bo w Piotrkowie nie czekało mnie nic zero perspektyw zero możliwosci , jestem osoba młodą wiec gdy przyszedł weekend jedyna rozrywka były dwa kluby w ktorych na wejsciu jest stado małolatów gapiacych i tylko czekajacych na zaczepke , jest tez bar skyy fajny klimat ale co z tego jak jakas stara dewota juz sadziła sie o zmiany godzin otwarcia , no i na sam deserek praca haha , praca moze i by sie znalazła ale za płace nie do wyżycia jezeli chcesz byc samodzielny i mieszkac bez rodzicow ... Jednym słowem moj wyjazd to najlepsze co mogłam dla siebie zrobić ,tesknota za rodzina daje o sobie znac ale cos kosztem czegos ... Pozdrawiam
Nie będzie fabryk czyli miejsc prac....Nie będzie nic....A przedsiębiorca w Piotrkowie jest źle traktowany. A te działania ze sprzedażą działek to jest temat zastępczy. Bo nie mam pomysłu na Piotrków ..
Fajny pomysł z tym "Młode Stare Miasto". Mieszkania w mieście są , ludzie nie kupują bo nie mają za co, więc co robi magistrat? Magistrat złapie ludzi na tanie mieszkania. Będą ożywiać stare miasto i znajdujące się tam lokale. Tylko skąd będą mieć pieniądze? Lokalny rynek pracy - bida z nędzą. Oferta inwestycyjna miasta - żadna - nie ma jej, nie istnieje. Przeglądając ofertę na stronie magistratu można znaleźć maciupkie działki pod kamienicę, warsztat jakąś hurtownię. Inwestor szukający lokalizacji pod fabrykę nic tu nie znajdzie. Na stronie ŁSSE także nic w PT-city nie ma. Wracając do naszych młodych na starym mieście. Części się uda,większość będzie klepać piotrkowską biedę za minimalną a część popadnie w menelstwo. Ci ostatni spowodują szybką "ewakuację" ludzi sukcesu na podmiejskie wsie i odbudowę opinii o starówce jako dzielnicy biedy.
Sam pomysł nie jest zły. Ale bez rzeczywistej promocji odbudowy przemysłu w mieście da Chojniakowi wygraną w następnych wyborach i na tym się skończy.
Tak to już na świecie jest, że ludzie osiedlają się tam gdzie mogą zdobywać środki na utrzymanie siebie i rodziny. Dawniej szukali żyznej ziemi lub zasobnych w zwierzynę lasów. Obecnie szukają możliwości zarabiania pieniędzy.
N siedzibę zarządów korporacji liczyć nie mamy co. Siedziba Trybunału także okazała się tylko zadymą. Zostają nam magazyny i przemysł. Z tego lepszy zarobek na przemyśle i w to trzeba inwestować. Będą miejsca pracy będą mieszkańcy.
Wiedziałam,że zacznie sie lincz ale podoba mi się,że jednak dużo ludzi co odpowiedzieli ma rację .Kto handluje na Wyzwolenia na bazarku np.warzywami Ja wiem kto i skąd,litość z gadka o ojcowiżnie śmieszne,ojcowizna to już dawno sprzedana pod działki,smutne,że nie można dostać kredytu ale napycha się kieszeń za wynajm właśnie tym co sprzedali ziemię i kupili dla corki możne wnuka a oni to maja gdzieś,zabawa za zabawą ,fury ,motory,chciałabym zobaczyć ile rodzin z miasta ma po 2-3 samochody,motory itp.dlatego w mieście trzeba zapracować na paliw do tego wszystkiego.Podsumowując rząd rządem,miasto miastem,wieś wsią,a snopki snopkami.Jak jest wyprzedaż sprzętu w Aldim,Lidlu ,Media itp.warto zobaczyć kto to kupuje Pozdrawiam.
Piotrków, to dziura. Drugi sosnowiec. Kończę edukację i wylatuje z tego chorego miasta oraz państwa. Gdzie się nie spojrzy to same grzyby emeryty. Miasto umiera, brak prac, brak nowoczesnych infrastruktur.
Sama ciemnota co na pis głosuje tu zostanie. Ostatni zgasi światło
próbowałem naprawde próbowałem, ale mam już 29 lat i jest to ostatni rok gdzie jestem w tym miescie, nie stać mnie na zakup mieszkania a frajerem pod kredyt też nie jestem gdzie nie ma nawet konkretnych umów o pracę. tak więc Piotrków będzie jeszcze bardziej się wyludniał tu nic nie ma i zero perspektyw.
Przestańcie ludziom w końcu zaglądać w kieszenie złodzieje, wtedy takich problemów nie będzie!
Izaa czym ty kobieto masz zabetonowany mózg? Temu źe w mieście jest źle winna jest Wieś? Coś takiego mogło powstać tylko w chorej głowie. Źycze zdrowia i dobrego lekarza.
Piotrków - miasto wyludnione, ale za to bardzo wykształcone. Szkół ci u nas bez liku, głównie tych zaocznych dla dorosłych. Wyrastają jak grzyby po deszczu, jedna się zamyka a w to miejsce powstają dwie nowe. I słuchaczy tam tłumy (głównie wpisanych do dziennika), tylko nie ma kto chodzić na zajęcia, bo młodzież mieszka i zarabia głównie w Anglii i Niemczech. Czy o taką Polskę ludzie walczyli (np. Wałęsa)?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!