Jak nie ma kasy to co ci pracownicy PUP będą robili? Nie no, oczywiście oni kasę będą brali.
A jakie były efekty w walce z bezrobociem przy takiej ilości wydanej kasy ?
Ile osób zachowało "stworzone" miejsca pracy dłużej niż okres stażu ?
A kogo to obchodzi. Najważniejsze, że pieniądze w całości wydano i nie trzeba było się tłumaczyć, że coś zostało. No nie kumasz?
po co w Piotrkowie PUP jak tam nigdy nic nie ma, ani ofert pracy ani pięniedzy na szkolenia itp. panie sobie grzecznie siedza i popijają kawke! śmiech na sali!!!
I tu leży pies pogrzebany!
Nie, wiecie, chyba się zwolnią z tego powodu...
A jaki wpływ na to mają pracownicy PUP'u?? Może ktoś mnie oświeci??
I widzisz trafiłaś w sedno, załapałaś - hurraaaaaa !!!!
A tutaj marnotrawienie środków publicznych ciąg dalszy:
http://www.epiotrkow.pl/artykul/Grozi-nam-silny-wzrost-bezrobocia,6049
http://www.epiotrkow.pl/news/Mniej-pieniedzy-dla-PUPow--wieksze-bezrobocie,6263
Jestem bezrobotnym , w wieku powyżej 50 lat. W czerwcu zeszłego roku chciałem zmienić swoją sytuację zawodową i złożyłem wniosek o przyznanie mi dotacji na rozpoczęcie własnej działalności , z środków PUP. Aby złożyć wniosek musiałem spełnić warunek posiadania lokalu użytkowego , a więc wynająłem go za własne pieniądze. W trakcie oczekiwania na decyzję o przyznaniu pieniędzy kupiłem część sprzętu niezbędnego do rozpoczęcia działalności ,którą chciałem otworzyć. Po miesiącu otrzymałem decyzję z PUP że owszem pieniądze mam przyznane tylko muszę zmienić formę zabezpieczenia w/w dotacji z zabezpieczenia aktem notarialnym na poręczenie osób trzecich. Co dziwniejsze Pani Gawrońska tłumaczyła się tu tym że musi teraz dbać o dobro pieniędzy publicznych. Nasuwało mi się wtedy tylko jedno pytanie - czy jak wydała do czerwca 2010 ponad 80% dotacji zabezpieczonych aktem notarialnym to nie dbała o dobro pieniędzy publicznych. Był to swoisty przejaw dyskryminacji wobec mojej osoby , jako bezrobotnego. Moja przygoda z Panią Gawrońską skończyła się tak , że nie mogłem znaleźć trzech żyrantów ,a co za tym idzie nie otrzymałem dotacji. Pozostałem za to z długami , które powstały na skutek wynajęcia lokalu i zakupu części sprzętu (około 5000 zł). Prokuratura powinna dokładnie prześwietlić jak Gawrońska nie dbała o publiczne pieniądze.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!