metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Aman Amanranga21.01.2011 16:05

Cytuję:
Jest to związanie z brakiem środków na te cele.

Jak nie ma kasy to co ci pracownicy PUP będą robili? Nie no, oczywiście oni kasę będą brali.

00

klet ~klet (Gość)21.01.2011 16:09

Cytuję:
W 2010 roku piotrkowski PUP wydał na aktywne formy przeciwdziałania bezrobociu aż 22 miliony złotych.

A jakie były efekty w walce z bezrobociem przy takiej ilości wydanej kasy ?
Ile osób zachowało "stworzone" miejsca pracy dłużej niż okres stażu ?

00

Aman Amanranga21.01.2011 16:15

"klet" napisał(a):

A kogo to obchodzi. Najważniejsze, że pieniądze w całości wydano i nie trzeba było się tłumaczyć, że coś zostało. No nie kumasz?

00

klet ~klet (Gość)21.01.2011 16:19

"Aman" napisał(a):
No nie kumasz?

Kumam ale nie rozumiem tego :(

00

on 26 ~on 26 (Gość)21.01.2011 17:19

po co w Piotrkowie PUP jak tam nigdy nic nie ma, ani ofert pracy ani pięniedzy na szkolenia itp. panie sobie grzecznie siedza i popijają kawke! śmiech na sali!!!

00

broda ~broda (Gość)21.01.2011 18:09

"klet" napisał(a):
Kumam ale nie rozumiem tego :(

"Aman" napisał(a):
A kogo to obchodzi.

I tu leży pies pogrzebany!

00

Mała Małaranga21.01.2011 21:05

"Aman" napisał(a):
Jak nie ma kasy to co ci pracownicy PUP będą robili? Nie no, oczywiście oni kasę będą brali.

Nie, wiecie, chyba się zwolnią z tego powodu...

"klet" napisał(a):

A jaki wpływ na to mają pracownicy PUP'u?? Może ktoś mnie oświeci??

00

klet ~klet (Gość)21.01.2011 21:34

"Mala" napisał(a):
"klet" napisał(a):
A jaki wpływ na to mają pracownicy PUP'u?? Może ktoś mnie oświeci??

I widzisz trafiłaś w sedno, załapałaś - hurraaaaaa !!!!
A tutaj marnotrawienie środków publicznych ciąg dalszy:
http://www.epiotrkow.pl/artykul/Grozi-nam-silny-wzrost-bezrobocia,6049
http://www.epiotrkow.pl/news/Mniej-pieniedzy-dla-PUPow--wieksze-bezrobocie,6263

Komentarz był edytowany przez autora: 21.01.2011 21:38

00

Bezrobotny Robert ~Bezrobotny Robert (Gość)21.01.2011 21:52

Jestem bezrobotnym , w wieku powyżej 50 lat. W czerwcu zeszłego roku chciałem zmienić swoją sytuację zawodową i złożyłem wniosek o przyznanie mi dotacji na rozpoczęcie własnej działalności , z środków PUP. Aby złożyć wniosek musiałem spełnić warunek posiadania lokalu użytkowego , a więc wynająłem go za własne pieniądze. W trakcie oczekiwania na decyzję o przyznaniu pieniędzy kupiłem część sprzętu niezbędnego do rozpoczęcia działalności ,którą chciałem otworzyć. Po miesiącu otrzymałem decyzję z PUP że owszem pieniądze mam przyznane tylko muszę zmienić formę zabezpieczenia w/w dotacji z zabezpieczenia aktem notarialnym na poręczenie osób trzecich. Co dziwniejsze Pani Gawrońska tłumaczyła się tu tym że musi teraz dbać o dobro pieniędzy publicznych. Nasuwało mi się wtedy tylko jedno pytanie - czy jak wydała do czerwca 2010 ponad 80% dotacji zabezpieczonych aktem notarialnym to nie dbała o dobro pieniędzy publicznych. Był to swoisty przejaw dyskryminacji wobec mojej osoby , jako bezrobotnego. Moja przygoda z Panią Gawrońską skończyła się tak , że nie mogłem znaleźć trzech żyrantów ,a co za tym idzie nie otrzymałem dotacji. Pozostałem za to z długami , które powstały na skutek wynajęcia lokalu i zakupu części sprzętu (około 5000 zł). Prokuratura powinna dokładnie prześwietlić jak Gawrońska nie dbała o publiczne pieniądze.

00

ksjer ~ksjer (Gość)22.01.2011 01:33

A ile etatów jest w tym PUP.Może ktoś wie?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat