metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
jan ~jan (Gość)23.03.2012 22:56

Zastanawiam się czym spowodowany jest taki pozytywny układ między K.Chojniakiem i Zb. Włodarczykiem, że posiada takie fory u prezydenta....Dyr. Szkoły, dwie rady nadzorcze....Jak na piotrkowskie warunki to Prezydent bardzo zadbał o Włodarczyka....

00

coma ~coma (Gość)23.03.2012 23:24

"ale-jaja" napisał(a):
Byłem dzisiaj w U.M. O... Boże, jaka panika! Blady strach padł na władzę! Sekretarz w tempie Ryszarda Szurkowskiego, co rusz wzywa Panią Elę i wydaje nowe dyspozycje, Pan Marian z twarzą posępną, na której widać wielkie zmartwienie, przemyka cichaczem po korytarzu, Pan Andrzej czerwony na twarzy [chyba wysokie ciśnienie albo dużo łyka] jak burak, jakby zagubiony, jakby osierocony, jakby przybity myślami, że czas dojenia się powoli kończy...

Szychy na etatach albo tylko towarzysko powiązane z piotrkowskim magistratem sypią popiół na czaszki w ramach wielkanocnej pokuty, zadanej im przez dra Waldemara Walczaka z Uniwersytetu Łódzkiego - naukowca od nadzoru korporacyjnego - który grzesznikom wytknął życie na bakier z etyką korporacyjną.
Albowiem obrazą boską jest, by w radach nadzorczych miejskich spółek dorabiali: wiceprezydent, prezes miejskiej spółki, polityczny poplecznik prezydenta, partyjniaki i działacze. Nim świecki spowiednik udzielił rozgrzeszenia, wskazał palcem na patologię, prywatny folwark, butę i arogancję władzy. Skruszeni winowajcy odtąd żywot wieść przejrzysty obiecali, wynagrodzeń swych przed publicznością nie tając.
Lica wyraźnie strapione postnym umartwianiem się po dość lodowatym prysznicu, jakim zmył głowy urzędnikom prezes spółki Emerson, wygarniając, iż nie widzi u nas żadnych inicjatyw ani rozwoju, lecz nieudolność ekipy rządzącej. Zarzucił jej wyrzucanie miejskiej forsy na bezsensowne zakupy i inwestycje, z oczyszczalnią w archaicznej technologii na czele i ostrzegł przed nadciągającym bankructwem miasta.

Albowiem posikałam się ze śmiechu choć dorosła jestem! A pęcherz mam zdrowy.
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/1332355,bez-sciemniania-lepiej-nie-grzeszyc-nizli-do-pokuty-spieszyc,id,t.html#164cd3b299999a9e,1,3,5

Komentarz był edytowany przez autora: 23.03.2012 23:29

00

ares1 ~ares1 (Gość)24.03.2012 08:24

"ale-jaja" napisał(a):
Byłem dzisiaj w U.M. O... Boże, jaka panika! Blady strach padł na władzę! Sekretarz w tempie Ryszarda Szurkowskiego, co rusz wzywa Paną Elę i wydaje nowe dyspozycje,Pan Marian z twarzą posępną na której widać wielkie zmartwienie przemyka cichaczem po korytarzu ,Pan Andrzej czerwony na twarzy[chyba wysokie ciśnienie albo dużo łyka] jak burak, jakby zagubiony,jakby osierocony,jakby przybity myślami,że czas dojenia się powoli kończy a wszystko to jak domyślam się ma jedną nazwę,PIO....PIO..PIO oraz Marcin Pampuch.Inni urzędnicy szeptają sobie do ucha, bo głośno komentować to strach i życzą chojnemu wszyskiego najgorszego.

Spoko spoko do końca kadencji mają spokój a może i następną?!

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat