Zastanawiam się czym spowodowany jest taki pozytywny układ między K.Chojniakiem i Zb. Włodarczykiem, że posiada takie fory u prezydenta....Dyr. Szkoły, dwie rady nadzorcze....Jak na piotrkowskie warunki to Prezydent bardzo zadbał o Włodarczyka....
Szychy na etatach albo tylko towarzysko powiązane z piotrkowskim magistratem sypią popiół na czaszki w ramach wielkanocnej pokuty, zadanej im przez dra Waldemara Walczaka z Uniwersytetu Łódzkiego - naukowca od nadzoru korporacyjnego - który grzesznikom wytknął życie na bakier z etyką korporacyjną.
Albowiem obrazą boską jest, by w radach nadzorczych miejskich spółek dorabiali: wiceprezydent, prezes miejskiej spółki, polityczny poplecznik prezydenta, partyjniaki i działacze. Nim świecki spowiednik udzielił rozgrzeszenia, wskazał palcem na patologię, prywatny folwark, butę i arogancję władzy. Skruszeni winowajcy odtąd żywot wieść przejrzysty obiecali, wynagrodzeń swych przed publicznością nie tając.
Lica wyraźnie strapione postnym umartwianiem się po dość lodowatym prysznicu, jakim zmył głowy urzędnikom prezes spółki Emerson, wygarniając, iż nie widzi u nas żadnych inicjatyw ani rozwoju, lecz nieudolność ekipy rządzącej. Zarzucił jej wyrzucanie miejskiej forsy na bezsensowne zakupy i inwestycje, z oczyszczalnią w archaicznej technologii na czele i ostrzegł przed nadciągającym bankructwem miasta.
Albowiem posikałam się ze śmiechu choć dorosła jestem! A pęcherz mam zdrowy.
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/1332355,bez-sciemniania-lepiej-nie-grzeszyc-nizli-do-pokuty-spieszyc,id,t.html#164cd3b299999a9e,1,3,5
Spoko spoko do końca kadencji mają spokój a może i następną?!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!