Do szczepana. Jesteś kolejny taki mędrzec-teoretyk. Na tony ich w internecie. Wolałabym, gdybyś był głupszy i praktyk. To byłoby coś. A nie pustosłowie bla bla bla.
Kolejny merytoryczny głos w dyskusji, nie będę się do tego poziomu zniżał. Wybacz.
To by upadła i nastąpił by kolejny rozbiór!!!
Napisz szczepan jakie to decyzje władz sprzed 6 lat ciążą na miejskiej gospodarce, bo wydaje mi się, że uprawiasz demagogie, konkrety proszę podaj ????
Przypomnę, że Chojniak jest już drugą kadencję, jedzie na realizacji planów finansowych i projektów poprzednika. Tyle, że teraz już się skończyły i .... pusto się zrobiło. Przykład nieudolności. Nie potrafił Chojniak przez 10 lat rozwiązać drobnego problemu SP nr 10. Przeinwestował budowę oczyszczalni ścieków za co już dzisiaj musimy ponosić koszty w podwyższonych podatkach lokalnych a zapłacimy jeszcze przez następne lata ogrom pieniędzy w opłatach za wodę i ścieki. czekam Szczepan na Twoje konkrety a nie na biadolenie.
takiej sieci układów i układzików jak teraz to jeszcze nie było-ani jednego fachowca- sami kolesie
I wszyscy biorą kasę!!!I to nie małą!
Jedna: dopuszczenie Chojniaka i jego kolesi razem do wyborów.
Byłem dzisiaj w U.M. O... Boże, jaka panika! Blady strach padł na władzę! Sekretarz w tempie Ryszarda Szurkowskiego, co rusz wzywa Paną Elę i wydaje nowe dyspozycje,Pan Marian z twarzą posępną na której widać wielkie zmartwienie przemyka cichaczem po korytarzu ,Pan Andrzej czerwony na twarzy[chyba wysokie ciśnienie albo dużo łyka] jak burak, jakby zagubiony,jakby osierocony,jakby przybity myślami,że czas dojenia się powoli kończy a wszystko to jak domyślam się ma jedną nazwę,PIO....PIO..PIO oraz Marcin Pampuch.Inni urzędnicy szeptają sobie do ucha, bo głośno komentować to strach i życzą chojnemu wszyskiego najgorszego.
Dajcie temu Chojniakowi spokoj niech chlopok troche sobie nagarnie kasiory
Stawiasz mnie oczywiście przed zadaniem o wiele trudniejszym, niż punktowanie obecnie rządzącej władzy, no ale spróbujmy.
Dziś pierwszy akt dramatu. Dawno, dawno temu w 1999 roku uchwalono plan miejscowy. Plan dla terenu gdzie stał stadion miejski i kompletne zaplecze sportowo - rekreacyjne. http://ppp.piotrkow.pl/pliki/plany/1999_116.pdf Ówcześni Radni podnieśli łapki a Prezydent podpisał. Ww. Plan zakładał, cytuję: "Teren przeznacza się na cele centrum usługowego o profilu sportowym i handlowym dalej czytamy Obowiązuje pozostawienie otwartego boiska sportowego... Zabudowa nie może przekraczać 25%" Można powiedzieć, nie najgorzej. Co prawda wciska się handel ale centrum sportowe zostaje. No ok! Efekt? Zamiast stadionu, boiska, zieleni etc. Mamy blaszak i kupę gruzu w centrum Miasta. Ja sobie jakoś inaczej wyobrażam centrum usługowe o PROFILU SPORTOWYM, chyba, że sportem nazwiemy uganianie się z wózkami między półkami w INTERMARCHE. Ktoś powie zamierzchłe czasy. Ok. Akt drugi. W dniu 27 października 2010 roku władze przystępują do zmiany Suikzp (jak ktoś nie wie, co to niech sprawdzi w google)http://www.bip.piotrkow.pl/upload/20101118111716gk3ciqnxv12m.pdf jeden z obszarów zmian dotyczy właśnie terenów byłego stadionu, a obecnie marketu i gruzowiska. A więc, w jakim kierunku zmierzają zmiany na tym terenie? Czytamy: „Zmiana przeznaczenia terenów usług z dużym udziałem zieleni (U/Z) na tereny usług z dopuszczeniem usług handlu o powierzchni sprzedaży powyżej 2000 m2 i zabudowy mieszkalnej wielorodzinnej (U/UC/MW) w rejonie ulicy Sikorskiego, zgodnie z załącznikiem Nr 5 oraz zdefiniowanie terenów U/UC/MW poprzez określenie zasad użytkowania”. Zatem zamiast boiska i zieleni, będzie KOLEJNY MARKET I BLOKI! Czy ktoś z PIO w tej kwestii kiwnął palcem?! Napisał wniosek, uwaga do zmiany? To by była inicjatywa obywatelska. Ja napisałem, oczywiście zostałem zlany przez Pana Chojniaka i uwaga nie została uwzględniona. Jak głosowała w tej sprawie Pani Gletkier? Każda kolejna ekipa mogła ta sprawę skierować na właściwe tory, obecna postawiła kropkę nad i. Witamy w PIOtrkowie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!