Niestety, cena czyni cuda! Juko wygrało z niską ceną, ale o pojemnikach nie było mowy.
"Jesteś zobowiązany zaopatrzyć się sam w pojemniki". Ale była mowa o jakiś workach, na okres przejściowy...
Takiego bałaganu nie było. Teraz dopiero będzie w koło nas śmietnisko. Totalny brak informacji w gminach. Unieważniane przetargi. Obowiązek pojemników 60 l których nigdzie nie można kupić. A jak się gdzieś pojawią to cena astronomiczna. Tylko producenci pojemników maja swoje 5 min. A ustawa powinna iść do "dużego kosza żeby i pomysłodawcy jej tam się też zmieścili". Segregacja w domu to znaczy śmietnik w domu. Mam nadzieję że w urzędach też będą segregować sami urzędnicy i trzymać posegregowane pod biurkiem. Powodzenia.
Firma JUko dzisiaj rozdała harmonogram odbioru odpadów .Wynika z niego ,że, będą odbierali tylko raz w miesiącu śmieci niesegregowane a miało byc co 2 tygodnie.
Jak to segregować :
pojemnik niebieski : papier i tektura
Pojemnik zółty : tworzywa sztuczne i metale
Zielony: szkoło kolorowe butelki słoiki
Biały : szkło bezbarwne
Oraz w ostatnim odpady komunalne
Czy w jakiś inny ??? Gdzie znaleźć informację ?
Spokojnie , na workach jest opisane co można a czego nie można wrzucać.
P.S.
Pamiętajcie o umyciu szkła i plastików bo słyszałam że brudne worki nie będą odbierane.
Zadeklarowałem 36 zł za śmieci niesegregowane, wywóz 2x w miesiącu. Jeżeli wywiozą 1 raz to w następnym miesiącu nie płacę. dalej nie komentuje,bo..........
Dzis jest 03.07.2013 r. Pierwszy odbior smieci ma nastapic w dniu 08.07. br. Do dnia dzisiejszego firma JUKO nie dostarczyla workow na odbady segregowane. Telefonu w firmie JUKO nikt nie odbiera, wlacza sie automatyczna sekretarka. To tak ma wygladac ten nowy porzadek? Dokonuje wpisu bowiem jesli nie dostarcza workow do piatku bede interweniowal w tej sprawie. To kpina i zenada.
Myślę,że to dobry pomysł. A z pewnością zmusi ociężałych urzędasów do szybszej i efektywniejszej pracy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!