metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)05.03.2019 21:33

Ja bym dał im podwyżki.na bruk jak nie pasuje i do pracy gdzie indziej jak tak ciężko. 3msc w roku wolne platne korepetycje bez kasy fiskalnej i jeszcze źle

11

arek ~arek (Gość)05.03.2019 21:33

Nauczycielu - czy oddasz komunistyczną kartę nauczyciela za solidną podwyżkę, system oceny efektów nauczania i wynikającą z niego premię jako powrót do normalności?

11

Nauczyciel ~Nauczyciel (Gość)05.03.2019 20:37

Jakie nauczanie taka płaca.

49

gość ~gość (Gość)05.03.2019 21:33

Ogólnie czym się różni osoba pracującą jako nauczyciel od tej w dyskoncie? Jak nauczycielowi nie pasuje niech zmieni pracę A nie narzeka. 4 godziny w pracy reszte w domu fajt czasami trzeba klasowki sprawdzić, zostać na radzie, a w sumie rocznie ile godzin pracuje? Dochodzi 13, wczasy pod gruszą, jakieś paczki. A co ma osoba z dyskontu?

04

gość ~gość (Gość)05.03.2019 21:39

Trzabyło się uczyć w kształceniu dzieci brawo pedagodzy policja może za siedzenie a wy za kształcenie brawo walczyć do końca

32

he,he,he ~he,he,he (Gość)05.03.2019 21:41

Jak się komu nie podobają nauczyciele w szkole publicznej to przecież może dać dziecko do szkoły prywatnej czy przykościelnej i to jest taka sama rada jak mówienie do nauczycieli żeby się zwolnili.

60

gość ~gość (Gość)05.03.2019 22:50

Wycieczki, teatry, kina to są drodzy moi godziny pracy nauczyciela, wycieczki z nocowaniem to praca 24h na 24h, tego nikt nie liczy do godzin pracy? Boli wszystkich przysłowiowe 18godzin, które widnieją na planie lekcji, a przerwa, a zebranie, a rada pedagogiczna a właśnie wycieczka kino to też godZiny pracy, a rada pedagogiczna a sprawdzanie prac domowych, klasowek, przygowanie ich?? Tego nikt nie widzi,samo się robi? 2 min miesiące ciągłości wolnego???kiedy i gdzie??? Bo nie w mojej szkole, w praktyce to tak nie wygląda. Kocham swoją pracę, ale czytając te smutne obrażające komentarze, żałuję mojego wyboru. Zwolnić się i znaleźć inna pracę, pewnie nikt nas nie trzyma, ale czy to coś da? "Obyś cudze dzieci uczył" takie było powiedzenie ;)

81

gość ~gość (Gość)05.03.2019 23:29

Do pana Romana2. Ile godzin spędza Pan w pracy? 19-20 w tygodniu? Jeśli będzie Pan pracował tyle godzin ile Pana córka w dyskoncie to zarobi Pan co najmniej 2 razy więcej. Poza tym nie wierzę, że mając tak dużo wolnego czasu nie udziela Pan korepetycji, z których ma Pan druga pensje, wiec bez przesady, chyba tak źle nie jest.

15

kazik626 ~kazik626 (Gość)06.03.2019 06:01

to jest smiech na sali co oni wyprawiaja

25

hheheh ~hheheh (Gość)06.03.2019 06:34

Widzę dużo postów, z których wynika, że nauczyciele mają super pracę i masę wolnego, a i dorabiać mogą na korepetycjach. Nasuwa mi się pytanie do tych, którzy o tym piszą: dlaczego nie zostaliście nauczycielami? Ktoś Wam zabronił? :D

93

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat