Znam ten problem doskonale, czy jesteśmy w domu czy nie listonosz nigdy nie doniósł Nam skutecznie paczki...wiecznie tylko dostajemy awiza, a więc pytam za co płacimy;>
Z kolei Panie na poczcie, w punkcie w którym zazwyczaj odbieramy paczki nie wiedza nic na temat listonosza w Naszym rewirze Kostromska i wiecznie mają problem, żeby odnaleźć paczki których nie odebraliśmy, bo "oczywiście nie było nas w domu". Zazwyczaj jest tak że dostajemy pierwsze awizo, jedziemy po paczkę dnia następnego i paczki nie ma w systemie , ani u Pań na Szklarskiej. Dostajemy kolejne awizo, ta sama sytuacja i kolejne aż w końcu paczka ma wrócić do nadawcy, a Panie na Szklarskiej nadal nie mają paczki, albo po prostu maja problem żeby wstać i odszukać jej w bałaganie który same sobie stworzyły. Nie wspomnę , że człowiek stojąc tam w kolejce może osiwieć albo dostać wylewu na skutek podnoszącego się ciśnienia!!
Bardzo dobrze, że ktoś zaczął mówić o tym problemie "niewidzialnych listonoszy", pytanie tylko czy Poczta Polska coś tym fantem zrobi...
Nie wiem, czy Państwo komentujący wiecie, że w całej Polsce brakuje 10.000 listonoszy. To efekt ostatnich lat restrukturyzacji Poczty Polskiej S.A.
Trzeba zmienić naczelnika.!
Przydałby sie dobry dziennikarz śledczy nie wiem jakiego haka naczelnik ma na górę
,ale już raz prawie wyleciał razem z synem nagle wszystko ucichlo może TVN uwaga
Z netu :)
Jesli listonosz zostawi ci awizo dopierd... mu najlepiej w tym samym dniu.Jesli zglosi to na policje masz alibi,nie bylo cie w domu,stad awizo :D
A wiec zacznijmy od tego,ze czasami wysylamy list polecony gabaryt B.Tanszy niz paczka .Oczywiscie musi spelniac wymogi wymiarowo.
I okazuje sie,ze jest to np. kubek.
I co?Listonosz nie bierze tego w teczke,wiadomo wieksza przesylka niz list.Wiec co robi?Zostawia na poczcie w porozumieniu odgornym i wrzuca awizo,ze niby nas nie bylo w domu.
Malo tego, owa przesylke mozna odebrac dopiero od dnia nastepnego.
Ostatnio tak mialam.Awizo przyszlo pozniej a ja juz mialam odebrana przesylke na poczcie :D
Tak wiec tylko listonosze od paczek sa git.Zawsze dowiezie do domu,bo za dostarczona przesylke ma placona.
Przeciez pracownicy epiotrkow,strefyfm wiedza o co chodzi ,wszak kolega Pan Robert dowozi paczki.
Jak dla mnie super dostawca,zawsze na czas,jak nie ma mnie w domu wie gdzie zostawic.
Dziekuje Panie Robercie!
kilka razy zdarzyło mi się, że cały dzień na kostromskiej byłem w domu i nikt nie dzwonił, ani do drzwi, ani domofonem. Jednak w skrzynce awizo się znalazło. Czary Mary chyba. Jeżeli poczta Polska potrafi te Hokus Pokus robić z awizo to niech u mnie na biurku znajdzie się list polecony, ponieważ już to tyle trwa, że chyba trzeba złożyć oficjalną skargę. Pozdrowienia dla Poczty Polskiej z Kostromskiej
tam na poczcie jest 2 listonoszy którzy dość dobrze biją...Banan i taki mały co trenuje u Tomy
Też rozmawiałem kiedyś z kierownikiem, jeśli chodzi o przesyłki listowe, które nie mieszczą się w skrzynkach i torbach listonoszy sprawa wygląda tak... .
1. Pani na poczcie przyjmuje od wysyłającego przesyłkę o której wie, że listonosz jej nie doniesie.
2. Przesyłka dociera do oddziału poczty adresata.
3. Listonosz pobiera przesyłkę, którą wie że nie dostarczy. Nie zabiera jej w teren, zostaje na poczcie.
4. Na drugi dzień listonosz wrzuca awizo do skrzynki, że próbował dzień wcześniej dostarczyć przesyłkę.
Kiedyś czekałem na przesyłkę, sprawdzam rano - skrzynka pusta. W południe dzwoni domofon, -poczta, mówi listonosz. Schodzę do skrzynki a tam awizo z wczorajszą datą...
Teraz tekst na awizo jest trochę inny niż wcześniej. Jeszcze nie dawno było napisane: W dniu... nie zastano nikogo w domu... paczkę można odebrać... . To dopiero przegięcie.
Dla mnie sprawa jest prosta, przesyłki listowe, które nie mieszczą się w skrzynkach nie powinny być przyjmowane do wysłania, wszystkie inne powinny być dostarczone do adresata.
Jeżeli pracownicy poczty uważają, że wszystko jest ok... to nic dziwnego, że poczta się kończy.
To jest robione nagminnie. Na Dmowskiego też awiza wrzucają... rozumiem paczkę 10 kg ale nie list...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!