Sory bardzo ale ktoś ma mi zabronić sprzedaży zwierzęcia? To co jak jest mi niepotrzebny to mam go zabić? Mam małe szczeniaki i wszystkie mam potopić?
Zastanówcie się półgłówki co jest lepsze i poprawcie tą ustawę.
I gdzie tu wolność? Jeszcze trochę to jak pierdnę na powietrzy to mnie wsadzą do więzienia!!! Paranoja i tyle!!!
Ale wymyslaja naprawde jeszcze troche a psy i koty beda mialy wiecej praw i lepsze traktowanie niz ludzie.
Brawo! Wygrał Pan konkurs :/ Nareszcie powrót do "konstruktywnej" dyskusji o wyższości ludzi nad zwierzętami. Przecież ci, co pomagają zwierzętom i walczą o ich prawa, zaniedbują chore dzieci, niedołężnych starców oraz potrzebujących pomocy Pietrków :/
A widziałeś kiedykolwiek, co dzieje się z niesprzedanymi na naszym piotrkowskim, niedzielnym bazarze zwierzętami? Nie każdy "hodowca" zabiera swoje "wyprodukowane" często celowo zwierzaczki do domu...
Na szczęście znam osoby, które nie mają z tym najmniejszego problemu :)
Odpowiadam: tak, nie, nie
Możesz je oddać za darmo w dobre ręce, możesz wysterylizować sukę i nie dopuszczać już więcej do jej rozmnożenia! Zwierzę to nie "biznesik" dla ludzi bez pomysłu na pracę...
Cieciorka, a Ty nie rozumiesz, że ustawodawca poszedł na łatwiznę i wprowadził jakiś absurd. Bo jak mówi ustawa zwierząt nie można sprzedawać ale już za darmo można oddawać. Tak, że proceder będzie trwać może lekko utrudniony co spowoduje pozbywanie się zwierzaków.
A jakby ustawodawca miał nadzór nad wszystkimi hodowlami( tymi pseudo też i domowymi ) z nakazem max jednego miotu rocznie, odpowiednią opieką i naprawdę by to kontrolował, a zwierzęta byłyby chipowane ( oczywiście powinna powstać ustawa ) to byłoby mniej patologii.
Zakaz handlu na bazarach utrzymać, ale np. organizować specjalne giełdy w odpowiednich warunkach ( temp, dostęp do wody itd, itp.) i było by to lepszym rozwiązaniem.
Jedynie rasy niebezpieczne powinny być u hodowców tych licencjonowanych ze względu na charakter psa i wymogów jakie trzeba spełnić aby je kupić.
Jestes ograniczona umyslowo?
to absurd a nie prawo
Ale ja pisałem o Tobie bo siedzisz i klepiesz w klawiaturę :) Czyżby wirtualny pomagier???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!