metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
guru ~guru (Gość)03.01.2012 21:18

Sory bardzo ale ktoś ma mi zabronić sprzedaży zwierzęcia? To co jak jest mi niepotrzebny to mam go zabić? Mam małe szczeniaki i wszystkie mam potopić?
Zastanówcie się półgłówki co jest lepsze i poprawcie tą ustawę.
I gdzie tu wolność? Jeszcze trochę to jak pierdnę na powietrzy to mnie wsadzą do więzienia!!! Paranoja i tyle!!!

00

Pietrek Pietrekranga03.01.2012 23:28

Ale wymyslaja naprawde jeszcze troche a psy i koty beda mialy wiecej praw i lepsze traktowanie niz ludzie.

00

cieciorka cieciorkaranga04.01.2012 08:03

"Pietrek" napisał(a):
Ale wymyslaja naprawde jeszcze troche a psy i koty beda mialy wiecej praw i lepsze traktowanie niz ludzie.

Brawo! Wygrał Pan konkurs :/ Nareszcie powrót do "konstruktywnej" dyskusji o wyższości ludzi nad zwierzętami. Przecież ci, co pomagają zwierzętom i walczą o ich prawa, zaniedbują chore dzieci, niedołężnych starców oraz potrzebujących pomocy Pietrków :/

00

cieciorka cieciorkaranga04.01.2012 08:07

"broda" napisał(a):
A skoro o kotach mowa to przypominam: http://www.epiotrkow.pl/news/Noclegownia-Przeprowadzka-dopiero-w-2012,9376[/cytat]
I co z tego? Czy to wina twórców zmian legislacyjnych dot. praw zwierząt? Czy to wina karmicieli kotów? Czy to wina miłośników zwierząt? ...Poza tym pragnę zauważyć, że przy tej cudnie wyremontowanej noclegowni, jej drugą połowę (ten sam budynek) stanowi zaniedbana, wymagająca remontu świetlica dla dzieci...

00

cieciorka cieciorkaranga04.01.2012 08:10

"Tartu" napisał(a):
Dzięki tej ustawie dopiero schroniska będą pękały w szwach jak zacznie się masowa rzeż i hordy wyrzuconych już niepotrzebnych psów.

A widziałeś kiedykolwiek, co dzieje się z niesprzedanymi na naszym piotrkowskim, niedzielnym bazarze zwierzętami? Nie każdy "hodowca" zabiera swoje "wyprodukowane" często celowo zwierzaczki do domu...

00

cieciorka cieciorkaranga04.01.2012 08:16

"ares1" napisał(a):
No to wiem że prócz dokarmiania musisz się też zająć ich wyłapywaniem i przykazywaniem do sterylizacji :))) Pozdrawiam

Na szczęście znam osoby, które nie mają z tym najmniejszego problemu :)

00

cieciorka cieciorkaranga04.01.2012 08:21

"guru" napisał(a):
Sory bardzo ale ktoś ma mi zabronić sprzedaży zwierzęcia? To co jak jest mi niepotrzebny to mam go zabić? Mam małe szczeniaki i wszystkie mam potopić?

Odpowiadam: tak, nie, nie
Możesz je oddać za darmo w dobre ręce, możesz wysterylizować sukę i nie dopuszczać już więcej do jej rozmnożenia! Zwierzę to nie "biznesik" dla ludzi bez pomysłu na pracę...

00

Tartu Tarturanga04.01.2012 08:28

Cieciorka, a Ty nie rozumiesz, że ustawodawca poszedł na łatwiznę i wprowadził jakiś absurd. Bo jak mówi ustawa zwierząt nie można sprzedawać ale już za darmo można oddawać. Tak, że proceder będzie trwać może lekko utrudniony co spowoduje pozbywanie się zwierzaków.
A jakby ustawodawca miał nadzór nad wszystkimi hodowlami( tymi pseudo też i domowymi ) z nakazem max jednego miotu rocznie, odpowiednią opieką i naprawdę by to kontrolował, a zwierzęta byłyby chipowane ( oczywiście powinna powstać ustawa ) to byłoby mniej patologii.
Zakaz handlu na bazarach utrzymać, ale np. organizować specjalne giełdy w odpowiednich warunkach ( temp, dostęp do wody itd, itp.) i było by to lepszym rozwiązaniem.
Jedynie rasy niebezpieczne powinny być u hodowców tych licencjonowanych ze względu na charakter psa i wymogów jakie trzeba spełnić aby je kupić.

00

Pietrek Pietrekranga04.01.2012 08:41

"cieciorka" napisał(a):
Przecież ci, co pomagają zwierzętom i walczą o ich prawa, zaniedbują chore dzieci, niedołężnych starców oraz potrzebujących pomocy Pietrków :/

Jestes ograniczona umyslowo?

"cieciorka" napisał(a):
Możesz je oddać za darmo w dobre ręce,

to absurd a nie prawo

00

ares1 ~ares1 (Gość)04.01.2012 09:35

"cieciorka" napisał(a):
Na szczęście znam osoby, które nie mają z tym najmniejszego problemu :)

Ale ja pisałem o Tobie bo siedzisz i klepiesz w klawiaturę :) Czyżby wirtualny pomagier???

00

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat