metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
lukch ~lukch (Gość)02.01.2012 12:32

Od takich rzeczy są fundacje a nie Państwo.

00

olo ~olo (Gość)02.01.2012 12:57

"ares1" napisał(a):
A kto płaci za sterylizacje bo koszt to chyba ok 150 pln

wygląda na to, że teraz będzie płaciło miasto

00

Pietrek Pietrekranga02.01.2012 12:58

"lukch" napisał(a):
mięsne odpowiedniki karmy lądować będą na stole jako darmowy obiad

Smiem twierdzic ze niektore te karmy dla kotow psow lepiej sie prezentuja optycznie i zapachowo niz te konserwy dla ludzi typu turystyczna

00

olo ~olo (Gość)02.01.2012 13:00

"lukch" napisał(a):
Oczywiście. 90% osób, które dostaną to dofinansowanie spienięży karmę na straganie (ewentualnie allegro) albo spożytkuje ją na użytek własnego futrzaka (futrzaków). W przypadku tzw. menelskiego cwaniactwa nie zdziwi mnie jeśli mięsne odpowiedniki karmy lądować będą na stole jako darmowy obiad. Wystarczająco rozwinąłem?

ciężko jest chyba żyć człowiekowi, który musi patrzeć na innych przez spaczony pryzmat swojego doświadczenia... współczuję szczerze

00

Kocia_Mama_PT ~Kocia_Mama_PT (Gość)02.01.2012 13:10

"lukch" napisał(a):
Oczywiście. 90% osób, które dostaną to dofinansowanie spienięży karmę na straganie (ewentualnie allegro) albo spożytkuje ją na użytek własnego futrzaka (futrzaków). W przypadku tzw. menelskiego cwaniactwa nie zdziwi mnie jeśli mięsne odpowiedniki karmy lądować będą na stole jako darmowy obiad. Wystarczająco rozwinąłem?

Jesteśmy Fundacją, której piotrkowski oddział już ponad rok współpracuje z karmicielami i nasza opinia na ich temat nie opiera się na domniemaniach. To ludzie różni, z różnych warstw społecznych, ale kochający zwierzęta, którym do tej pory mało kto pomagał, to często ludzie, którzy sami mają mało, a mimo to wolą sami nie zjeść i dać głodnemu zwierzęciu. Twoja generalizująca opinia i sprowadzająca ich do oszustów i "menelskiego cwaniactwa" jest dla nich bardzo krzywdząca.

00

d. ~d. (Gość)02.01.2012 13:14

"lukch" napisał(a):
Od takich rzeczy są fundacje a nie Państwo.

I są, ale Państwo nie może wszystkimi swoimi obowiązkami obarczać organizacji pozarządowych. Potrzebna jest współpraca. Organizacje pozarządowe utrzymują się z nieobligatoryjnych darowizn, a Państwo z obligatoryjnych podatków. Dlaczego społeczeństwo ma więc wymagać tylko od jednych?

00

d. ~d. (Gość)02.01.2012 13:19

"lukch" napisał(a):
(ewentualnie allegro)

bo wszyscy karmiciele to gepardy Internetu :/

00

Tartu Tarturanga02.01.2012 13:29

Za to by lepiej się ktoś wziął a nie za domowe hodowle: http://www.sfora.pl/Zobacz-jak-powstaja-jajka-Hodowcy-smieja-sie-z-zakazu-g39158/

00

ewa_z ~ewa_z (Gość)02.01.2012 13:31

"Z tych pieniędzy będziemy również sterylizować koty - mówi Grażyna Fałek, prezes Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Piotrkowie" - i to jest moim zdaniem najważniejsza cześć tej wypowiedzi. Nareszcie sterylizacje miejskich kotów za miejskie pieniądze!

00

d. ~d. (Gość)02.01.2012 13:38

"Tartu" napisał(a):
Za to by lepiej się ktoś wziął a nie za domowe hodowle: http://www.sfora.pl/Zobacz-jak-powstaja-jajka-Hodowcy-smieja-sie-z-zakazu-g39158/[/cytat]
A widziałeś kiedyś takie pseudo hodowle? Cyba nie bardzo, skoro uważasz, że te zdjęcia są bardziej przerażające... Nikt nie twierdzi, że tym też nie trzeba się zajmować. Ja kupuję jaja tylko z symbolem "0" lub prosto ze wsi. A kupując jajko w sklepie zastanawiasz się skąd pochodzi, czytasz symbole? Większość ludzi robi zakupy bezmyślnie lub wkłada do koszyka to co najtańsze. Jest popyt, jest podaż.

00

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat