Dla mnie istotna jest jedna kwestia. Dlaczego miasto sprzedało działki pod zabudowę jednorodzinna, a teraz zmienia plan na zabudowę wielorodzinną tak łatwo, choc juz nie jest właścicielem działek ?! Dlaczego nikt nie pomyślał najpierw o zmianie planu na zabudowę wielorodzinną a pozniej sprzedazy działek ?! W ten sposob miasto straciło duzo pieniedzy, gigantyczna niegospodarność. Metr działki pod zabudowę wielorodzinną jest 100-200% droższy !! Chyba czas poinformować o tym fakcie Najwyższa Izbę Kontroli !!
Tak będą budować bloki jak w Krakowie kosztem zieleni a później będą narzekać na smog
Jak dla mnie tam szerzy się patologią. Lepiej osiedle niż pijaczki z okolic mają tam pić.
Do 97-300. Jak wyśledzenia kto był za to bede wiedział na kogo nie głosować. Chodzi mi o elementarna uczciwość, Dla mnie mogą tam postawić i kosmodrom. Ale chciałbym wiedzieć dlaczego miasto najpierw nie zmieniło planów na zabudowa wielorodzinną, a potem nie sprzedało działek... Metr kwadratowy działki pod zabudowę wielorodzinną jest o 100-200% droższy, dzieki takiemu przedsięwzięciu miasto lekka ręka odpuściło kilka milionów złotych. Bede śledził temat, i sam powiadomię Najwyższa Izbę Kontroli aby zbadała ta sprawe.
Należy znaleźć kompromis między przyrodą, ludźmi oraz biznesem. Jeżeli tylko Urząd chciał to by się udało.
Tak się roni pieniądze. Ile włąściciel działki zarobi na takim przekształceniu?
No to wam powiem,tam będzie stawiać bloki firma Arbud pana Krześlaka,tego samego co stawiał bloki przy Sadowej, i tego,co rozwalił Hawane i stawia tam betonowy szkielet.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!