metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Pierre Dolevas ~Pierre Dolevas (Gość)05.07.2017 17:52

Jeśli bloki będą budowane w sąsiedztwie parku, a nie NA MIEJSCU parku, to chyba i bloki i park mogą razem współistnieć? Być może nawet osiedlenie się dodatkowych mieszkańców w tamtej okolicy sprawi, że park będzie częściej odwiedzany? Może wystarczy jedynie zadbać o stan parku (alejki, drzewostan, nasadzenia, ławki), aby było przyjemnie do niego pójść na spacer, a bloki w pobliżu niech "się budują"? Przy parku Poniatowskiego oprócz budownictwa jednorodzinnego też stoją bloki, a park jakoś istnieje. Wystarczy za przykład wziąć pobliską Łódź - tam jest wiele parków usytuowanych między blokowiskami.
Dbać o park i nie robić afery z byle czego...
A wałek ze zmianą planu zagospodarowania już po sprzedaży działek, to odrębna kwestia...

72

ab ~ab (Gość)05.07.2017 08:17

Tylko tam można zobaczyć bobry (z tego co wiem) są kaczki,ponad pół metrowe ryby, mnóstwo ptaków. jest dróżka wysypana żwirem a tak to gzie tam w okolicy się wyciszyć? Iść na dłuższy spacer z psem?

121

Krzyś ~Krzyś (Gość)05.07.2017 09:46

Oby dostali sraczki za przeproszeniem. Taki cudowny, park z klimatem. Tyle wspomnień. Jest wiele miejsc do budowy nowych osiedli.
Niech ktoś im wybije to z głowy!!!!!

102

Kardasz ~Kardasz (Gość)05.07.2017 19:21

Gruz jest z wielu ciekawych miejsc. Podobno ktoś ma zdjęcia tego co przywożono.

30

mom ~mom (Gość)05.07.2017 20:14

Najbardziej skorumpowanym działem jest Architektura i to ona wydaje decyzje. W latach 70/80 gdy pracował tam Wajl...... z Rol..niczej wraz z członkami Z.U.M kręcono wspaniałe lody. Na decyzję, oczekiwanie 3 m-ce i kolejne 3 m-ce na poprawki. A jak jest obecnie ....... ? ? ? ...... przykład ul. Frycza-Modrzewskiego kto wydał zezwolenie na parkan-ogrodzenie w krawędzi jezdni. Czy jest tam bezpiecznie? ? brak chodnika a Architektura śpi
Cenzorze daruj i przepuść.

50

97-300 97-300ranga05.07.2017 18:56

Artykuł jest tak pokrętnie sformułowany aby czytający odniósł wrażenie że budowa będzie zlokalizowana na jego terenie co oczywiście mija się z prawdą.

27

Anty komuna ~Anty komuna (Gość)05.07.2017 21:14

Towarzysz Dziamdziora mieszka nieopodal więc nie piszcie że wyborcy go zaalarmowali

52

Turysta ~Turysta (Gość)05.07.2017 21:23

Widzę kolega 97-300 dobrze zorientowany gdzie i kto chodzi na piwko ;-) Ale raczył nie zauważyć, matek z dziećmi, starszych ludzi spacerujących po parku... Idąc dalej tym tokiem rozumowania, powinno się wybudować bloki na "krzywdzie", w Parku Poniatowskiego, na Słowackiego i na rynku... bo tam też piją piwko heheh Celowo pominąłem wiele innych miejsc w Piotrkowie. Czy na prawdę nie ma gdzie w Piotrkowie budować bloków ?! Ale oczywiście to wbrew pozorom znakomita lokalizacja dla developera, spokój cisza, można zacząć sprzedawać mieszkania w cenie np. 4700 zł za metr,,, no chyba, że bliska obecność parku zaniży cenę (w końcu tam piją piwko i "żulernia"...). Developer zwietrzył znakomity interes, tylko ja się pytam, dlaczego miasto nie zwęszyło takiego interesu przekształcając teren pod zabudowę wielorodzinną po sprzedaży działek ?! ;-)

30

97-300 97-300ranga05.07.2017 19:19

Szukam na stronie piotrkowskiego sądu oświadczeń majątkowych sędziów i nie mogę ich znaleźć.Pomoże ktoś?Może to być ciekawa lektura.

13

wlodziooo ~wlodziooo (Gość)05.07.2017 22:35

powołać CBA aby weszli do urzedu miasta

50

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat