metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mom ~mom (Gość)05.07.2017 20:14

Najbardziej skorumpowanym działem jest Architektura i to ona wydaje decyzje. W latach 70/80 gdy pracował tam Wajl...... z Rol..niczej wraz z członkami Z.U.M kręcono wspaniałe lody. Na decyzję, oczekiwanie 3 m-ce i kolejne 3 m-ce na poprawki. A jak jest obecnie ....... ? ? ? ...... przykład ul. Frycza-Modrzewskiego kto wydał zezwolenie na parkan-ogrodzenie w krawędzi jezdni. Czy jest tam bezpiecznie? ? brak chodnika a Architektura śpi
Cenzorze daruj i przepuść.

50

Kardasz ~Kardasz (Gość)05.07.2017 19:21

Gruz jest z wielu ciekawych miejsc. Podobno ktoś ma zdjęcia tego co przywożono.

30

Krzyś ~Krzyś (Gość)05.07.2017 09:46

Oby dostali sraczki za przeproszeniem. Taki cudowny, park z klimatem. Tyle wspomnień. Jest wiele miejsc do budowy nowych osiedli.
Niech ktoś im wybije to z głowy!!!!!

102

ab ~ab (Gość)05.07.2017 08:17

Tylko tam można zobaczyć bobry (z tego co wiem) są kaczki,ponad pół metrowe ryby, mnóstwo ptaków. jest dróżka wysypana żwirem a tak to gzie tam w okolicy się wyciszyć? Iść na dłuższy spacer z psem?

121

Pierre Dolevas ~Pierre Dolevas (Gość)05.07.2017 17:52

Jeśli bloki będą budowane w sąsiedztwie parku, a nie NA MIEJSCU parku, to chyba i bloki i park mogą razem współistnieć? Być może nawet osiedlenie się dodatkowych mieszkańców w tamtej okolicy sprawi, że park będzie częściej odwiedzany? Może wystarczy jedynie zadbać o stan parku (alejki, drzewostan, nasadzenia, ławki), aby było przyjemnie do niego pójść na spacer, a bloki w pobliżu niech "się budują"? Przy parku Poniatowskiego oprócz budownictwa jednorodzinnego też stoją bloki, a park jakoś istnieje. Wystarczy za przykład wziąć pobliską Łódź - tam jest wiele parków usytuowanych między blokowiskami.
Dbać o park i nie robić afery z byle czego...
A wałek ze zmianą planu zagospodarowania już po sprzedaży działek, to odrębna kwestia...

72

poinformowany ~poinformowany (Gość)05.07.2017 16:47

No to wam powiem,tam będzie stawiać bloki firma Arbud pana Krześlaka,tego samego co stawiał bloki przy Sadowej, i tego,co rozwalił Hawane i stawia tam betonowy szkielet.

40

ciekawy ~ciekawy (Gość)05.07.2017 16:15

Tak się roni pieniądze. Ile włąściciel działki zarobi na takim przekształceniu?

40

sale ~sale (Gość)05.07.2017 15:05

Należy znaleźć kompromis między przyrodą, ludźmi oraz biznesem. Jeżeli tylko Urząd chciał to by się udało.

30

Turysta ~Turysta (Gość)05.07.2017 13:37

Do 97-300. Jak wyśledzenia kto był za to bede wiedział na kogo nie głosować. Chodzi mi o elementarna uczciwość, Dla mnie mogą tam postawić i kosmodrom. Ale chciałbym wiedzieć dlaczego miasto najpierw nie zmieniło planów na zabudowa wielorodzinną, a potem nie sprzedało działek... Metr kwadratowy działki pod zabudowę wielorodzinną jest o 100-200% droższy, dzieki takiemu przedsięwzięciu miasto lekka ręka odpuściło kilka milionów złotych. Bede śledził temat, i sam powiadomię Najwyższa Izbę Kontroli aby zbadała ta sprawe.

131

Konfitury ~Konfitury (Gość)05.07.2017 13:56

Jak dla mnie tam szerzy się patologią. Lepiej osiedle niż pijaczki z okolic mają tam pić.

29

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat