A do czego w Piotrkowie wracać?Brak pracy, jeśli już to za 1500 lub 1800 "na rękę", mieszkanie na kupie z rodzicami lub i z dziadkami.
A co na to nasz Prezydent? (poza podwyżkami)
Nie jest to niestety tylko problem Piotrkowa ale całego kraju! Ja obecnie mieszkam na tzw. "ścianie wschodniej". Miasto mniej więcej takie jak Tomaszów, w którym się zresztą urodziłem. Też ludzie uciekają na wieś - bo taniej! Kupują za grosze działkę na wsi, budują dom i pracują w mieście. Po pracy cisza, spokój...W latach 70 liczono, że mieszkańców będzie około 100 tysięcy...tak - bo komuniści planowali rozwój! Nikt nie pomyślał wtedy, że to, co budują za 20 lat szlag trafi! Podziękujmy rządom "wolnej Polski" za ten nasz obecny los! Czy w tym kraju naprawdę nic się nie opłaca produkować? Chyba nie jest to do końca prawda...
a co tu czeka tych ludzi w Piotrkowie? ceny mieszkań jak w łodzi, a zarobki dużo mniejsze. praca tylko na magazynach albo w biedronkach, ewentualnie w focusie... co to za przyszłość?
za to rozrasta się "machina biurokratyczna". Starosta Cubała już niedługo będzie otwierał kolejne "salony" na Dąbrowskiego.
Święta prawda! Trzeba dodać jeszcze że na śmieciowych umowach ewentualnie najniższa krajowa! Przyszłości w tym kraju żadnej!
a co z wyjazdami do Anglii. dlaczego nikt tego nie policzył? w samej Anglii wychodzi mi min. 2000 piotrkowian. do tego dochodzą inne kraje emigracji- np. Niemcy sądzę że ok 1000 piotrkowian na stałe i dwa razy tyle sezonowych.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!