metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
dziadek ~dziadek (Gość)27.12.2013 22:36

"XYZ" napisał(a):
A ja mam w dupie taki kraj !! O ten kraj walczył już mój pradziadek, ja nie mam zamiaru!! Skoro nasz bandycki rząd nie chce młodych ludzi w polsce to po co im się narzucać ? Niemcy pryjmują polaków z otwartymi ramionami.. A więc jeszcze tylko w piotrkowie do końca stycznia i żegnam ten piotrkowski burdel i upadłą polskę... Piotrkowianin, 26 lat.

Rozumiem twoje rozgoryczenie. Ty zrozumiesz mnie kiedy wyjedziesz. Polskę szanuj, bo jeszcze do niej będziesz musiał wracać. Tam będziesz tylko polskim kartoflem.

00

pamiętnik ~pamiętnik (Gość)27.12.2013 22:58

"XYZ" napisał(a):
Lepiej z tąd uciekać, z Piotrkowa.. niebawem tu będzie się mówiło Führer Ch...k

Wszystko możliwe. Przecież prawą ręką tego kościelnego dewota jest człowiek, który w poprzedniej epoce ustrojowej był zagorzałym miłośnikiem Lenina, Stalina, i Dzierżyńskiego.

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)27.12.2013 23:15

"ewa" napisał(a):
co racja to racja...ten piotrkow to masakra tutaj niema normalnych zarobkow..tez bym z checia wyjechała jak naj dalej z tad..tu jest smrud,brud i ubustwo!

I analfabeci...

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)27.12.2013 23:47

Żeby miasto było atrakcyjnym miejscem do życia, potrzeba czegoś więcej, niż mnogość sklepów i kościołów. Przede wszystkim, ludzie muszą z czegoś żyć, a więc trzeba gdzieś pracować. Kolejna sprawa, to koszty życia - wysokość podatków lokalnych ma na to bezpośredni wpływ. Nie ma się co dziwić ludziom, że uciekają tam, gdzie żyje się łatwiej. Sam widzę, ilu moich znajomych "ze szkolnej ławy" mieszka dziś za granicą, albo w innych polskich miastach. Nie widzieli w Piotrkowie dla siebie perspektyw. A to, że większość miast w Polsce notuje ujemny przyrost, to żadne wytłumaczenie - to jedynie potwierdza, że Polska lata rozwoju ma już za sobą, a obecnie się zwija i po prostu leci w dół.
Mnie ciekawi jedno: co roku miasto planuje budżet z deficytem - jak władze Piotrkowa widzą spłatę tego rosnącego zadłużenia w powiązaniu z systematycznie malejącą liczbą mieszkańców? Pewnie nie widzą. Ale dupokracja ma to do siebie, że władza patrzy poprzez pryzmat kadencyjności - długofalowe planowanie nie ma racji bytu.
Piotrków jakoś nigdy w historii nie potrafił wykorzystać swoich atutów. Na Trybunale Koronnym dużo bardziej skorzystał Lublin, w XIX wieku Żydzi woleli przemysł rozkręcić w wiosce Łodzi, a obecnie mimo centralnego położenia w kraju przy ważnych szlakach komunikacyjnych jakoś też profitów z tego nie ma - miasto zamiast przyciągać inwestorów, od kilkunastu lat co roku notuje ubytek ludności. Czy będzie tu jeszcze kiedyś lepiej?

00

menda ~menda (Gość)28.12.2013 15:03

no trzeba zakazac prezerwatyw

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)28.12.2013 16:56

"menda" napisał(a):
no trzeba zakazac prezerwatyw

Taaaaaak... i rzucić hasło: "Pi*****cie się wszyscy!"... :)

00

tutaj tutajranga31.12.2013 18:03

Al, kochany, poniosło Cię. Spirometrię sobie robiłeś? Sainttropes, jak ja to nazywam, wzieło i roskwittło po tem, jak niejaka Brygida se tam sie osiasła.
Wincy przykładów?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat