Na zamku robić obrady trybunału, przyodziać surduty ( oby tylko z mocnego płótna i z za długimi rękawami były), pieczyste na stole, kałamarz i pióro gęsie w dłoń i deliberować ! Hulaj dusza ! ! ! Aha, pręgierz uruchomić na rynku ! I posadzić las brzozowy nieopodal, na wszelki wypadek....
Oj ojjj! Toż to wtedy rewolucja w Piotrkowie by nastąpiła! Oczy Całej Polski skierowały by się na nasze skromne piotrkowskie ulice! O dziwo! Przestalibyśmy być "tym" Piotrkowem od Mariusza T., a zaczęlibyśmy zwracać uwagę kraju nie jako ci z najwyższymi opłatami za śmieci, a miasto Trybunałów (ojej- czyli "Trybunalski" w nazwie to nie przypadek??- spytają niektórzy). Może wtedy nasze władze lokalne przestałyby galopować z samowolką w gospodarowaniu naszymi pieniędzmi? Wszak większe audytorium będzie patrzyło im na ręce. No ale na co to komu. Lepiej iść do Focusa, bo wyprzedaż, a potem dalej narzekać, że miasto nam umiera...
Jeszcze ludzie dostaniecie pomnik smoleński i ze 2 kościoły! Zadowoleni? Pamiętajcie o Antonim przy urnach wyborczych
Trochę mnie dziwko złapało . Antoni to jednak nie mój wymiar świata. ALe Powie że jestem na tak i w jakiś sposób ludziska słyszeli by o Piotrkowie i do tego Trybunalskim
Proszę bardzo, przynajmniej coś by się działo ciekawego w tym miescie :D
Antek, skoro Piotrków Ciebie wybrał to zrób coś w końcu dla tego miasta! Bo, jak dotąd,nie odwdzięczyłeś się jeszcze przez wszystkie swoje kadencje!
Wszyscy piszą per "ty". Wymagacie od kogoś a sami kulturą nie grzeszycie. Najwyższy czas zastanowić się nad sobą, bo jak by nie było (lubiany czy nie - to sprawa indywidualna) to jednak jest ministrem i od niejednego starszy wiele lat.
I jeszcze jedno kulturę wynosi się z domu .... co niektórzy niech sobie przemyślą..
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!