Strzelają moralne konusy, dla których zabijanie to sposób na zagłuszenie kompleksów i wzmocnienie własnego ego. No bo patrzta, co ja mogę zrobić! Pyk i już po zawodach. Taki jestem mocarz...
Godne pożałowania.
"Dzik jest dziki dzik jest zły"- uczą od małego więc co się dziwić. STRZELAĆ i tyle.
Do "gość" rolnik popiera bo dostaje dotacje.. Dzbanie jeśli nie wiesz jak jest to się nie wypowiadaj.. Taki który ma 50ha to może ma z tego jakiś grosz ale jest większość rolników w okolicy gdzie te gospodarstwa mają max 10ha. Taki do wszystkiego musi dokładać i w ubiegłym roku była taka nawałnica tych dzików, że nikt nie mógł sobie z tym poradzić. Ryły wszędzie gdzie mogły: ziemniaki, zboże, łąki, kukurydze i co tylko się dało ale przecież to nic bo takiej pod blokiem nie ryją. Pamiętam sytuację kiedy sąsiadowi zniszczyły 3/4 uprawy ziemniaków, 1/3 powierzchni łąk i część zbóż i dostał 200zl odszkodowania a straty na samych ziemniakach były na ponad 800zl..ale rolnik to dostanie..
Pan weterynarz to powinien się dokształcić - bo wstyd trochę. W internecie mnóstwo jest już nagrań z polowań jak wygląda "bioasekuracja" - krew jest wszedzie - na samochodach, myśłiwych, psach - powodzenia - ale za to nienawiść rolnicy zasługują na to, żeby się osobiście przekonać jak ich metoda jest "skuteczna"
Bić bić , zostawić 1/3 i będzie ok.
W latach 70 więcej ludzie wybili poprzez kłusownictwo,a populacja nie spadła. Dźik jest zagrożeniem nie tylko poprzez choroby ale na drodźe jeszcze większym.
Tyle paradoksów w tej wypowiedzi. Ja popieram strzelać byle celnie darz bór. <3
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!