metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)15.01.2019 08:01

A rolnik płacze i narzeka !!! za szkody wyrządzone przez dziki dostaje odszkodowania dostaje duże dotacje do hektara i sam sobie ASF do obory przynosi. Za pieniążki z dotacji rolnik najczęściej kupuje nawozy sztuczne i te sztuczne nawozy na pola sieje a to na lepszy wzrost a to od grzyba a to na skracanie a na koniec jak zboża jeszcze mokrawe to robi oprysk RANDAPEM co by szybciej doschło i mógł kosić . A my wszyscy później kupujemy mąki,chlebki,ciasteczka dla dziecka zdrowe od tego Randapu, że szok . To rolnik nas truje!!!! tymi nawozami rolnik i ci co produkują te sztuczne nawozy. A i do karmienia świnek przecież też używa się sztucznych pasz i antybiotyków!!!! Tylko taki dziczek sam sobie musi radzić w lesie znaleźć w lesie robaczka,żołędzia a na polu wiadomo kukurydzę,rzepaczek i musi trochę poryć w polu bo inaczej by nie żył.Odstrzelenie dzików nie wyeliminuje ASF-u a jeśli pseudo myśliwi będą strzelać do wszystkich dzików to w następnych latach będą siedzieć w domu i zdrowej dziczyzny jeść nie będą bo jej w lasach nie będzie!!! U nas już były ptasie grypy - były i co gdzieś odleciały i już zapomnieliśmy o nich i tak samo będzie z ASF . Pamiętajmy , że to rolnik nas truje tymi nawozami

2118

gość ~gość (Gość)15.01.2019 19:47

Tak obrońcy zwierząt a w podlaskim wybijali zdrowe lochy prosiaki i w tedy gdzie byli ludzie dziki to ogromne zło

64

gość ~gość (Gość)15.01.2019 19:47

Tak obrońcy zwierząt a w podlaskim wybijali zdrowe lochy prosiaki i w tedy gdzie byli ludzie dziki to ogromne zło

42

gość ~gość (Gość)15.01.2019 17:31

A gdzie te panienki z vivy co przed kauflandem stały

31

gość ~gość (Gość)15.01.2019 12:22

Odstrzal popiera Komisja Europejska czyli Junckers, Mogherini i Bieńkowska....
Macie z tym jakis problem?

50

gość ~gość (Gość)15.01.2019 13:34

Wyciąć lasy, pozabijać dziki, wilki, żubry i co tam jeszcze żyje - partia panów ma receptę na wszystko.

44

gość ~gość (Gość)15.01.2019 12:45

Jestem bardzo za wybicie wszystkich dzików

510

krzysztof ch ~krzysztof ch (Gość)15.01.2019 08:14

Tylko że te dziki mordują masowo pod pretekstem ASF. Problem jest taki, że w internecie jest pełno materiałów w formie zdjęć czy filmów jak psy myśliwskie rozszarpują trzewia dzików a wszędzie jest dookoła krew. To jest ta sterylna walka z ASF? Gdzie byle, pies, lis czy ptactwo ma dostęp do "skażonej" krwi? Nie dajcie się omamić. A wszystkim myśliwym-kłusownikom życzę aby stoperan nie pomógł po mięsku

165

gość ~gość (Gość)15.01.2019 12:42

Dobrze wiem co piszę o tym RANDAPEM !!! Ale taka jest prawda . Tak krótko ; ktoś ma 800 h pola a na nim rzepak,owies i inne pogoda nie sprzyja to ten rolnik kombinuje jak szybko dosuszyć jeszcze rosnące no jak tylko Randap i wiem co piszę !!! Taka jest prawda po prostu biznes . A tak w ogóle to bardzo szanuję rolników tych którzy mają gospodarki ale takie i z polem i trzodą i bydłem i wiem że tam nie ma niedzieli i święta tam jest obowiązek . Masz jedną krowę a i tak jesteś uwiązany przy niej jak przy 20 bo tą 1 też należy wydoić i nakarmić . Rolnictwo się zmienia teraz na wsi to mleka nie można kupić !!!

41

gość ~gość (Gość)15.01.2019 11:39

Ja

24

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat