A rolnik płacze i narzeka !!! za szkody wyrządzone przez dziki dostaje odszkodowania dostaje duże dotacje do hektara i sam sobie ASF do obory przynosi. Za pieniążki z dotacji rolnik najczęściej kupuje nawozy sztuczne i te sztuczne nawozy na pola sieje a to na lepszy wzrost a to od grzyba a to na skracanie a na koniec jak zboża jeszcze mokrawe to robi oprysk RANDAPEM co by szybciej doschło i mógł kosić . A my wszyscy później kupujemy mąki,chlebki,ciasteczka dla dziecka zdrowe od tego Randapu, że szok . To rolnik nas truje!!!! tymi nawozami rolnik i ci co produkują te sztuczne nawozy. A i do karmienia świnek przecież też używa się sztucznych pasz i antybiotyków!!!! Tylko taki dziczek sam sobie musi radzić w lesie znaleźć w lesie robaczka,żołędzia a na polu wiadomo kukurydzę,rzepaczek i musi trochę poryć w polu bo inaczej by nie żył.Odstrzelenie dzików nie wyeliminuje ASF-u a jeśli pseudo myśliwi będą strzelać do wszystkich dzików to w następnych latach będą siedzieć w domu i zdrowej dziczyzny jeść nie będą bo jej w lasach nie będzie!!! U nas już były ptasie grypy - były i co gdzieś odleciały i już zapomnieliśmy o nich i tak samo będzie z ASF . Pamiętajmy , że to rolnik nas truje tymi nawozami
Tak obrońcy zwierząt a w podlaskim wybijali zdrowe lochy prosiaki i w tedy gdzie byli ludzie dziki to ogromne zło
Tak obrońcy zwierząt a w podlaskim wybijali zdrowe lochy prosiaki i w tedy gdzie byli ludzie dziki to ogromne zło
Odstrzal popiera Komisja Europejska czyli Junckers, Mogherini i Bieńkowska....
Macie z tym jakis problem?
Wyciąć lasy, pozabijać dziki, wilki, żubry i co tam jeszcze żyje - partia panów ma receptę na wszystko.
Tylko że te dziki mordują masowo pod pretekstem ASF. Problem jest taki, że w internecie jest pełno materiałów w formie zdjęć czy filmów jak psy myśliwskie rozszarpują trzewia dzików a wszędzie jest dookoła krew. To jest ta sterylna walka z ASF? Gdzie byle, pies, lis czy ptactwo ma dostęp do "skażonej" krwi? Nie dajcie się omamić. A wszystkim myśliwym-kłusownikom życzę aby stoperan nie pomógł po mięsku
Dobrze wiem co piszę o tym RANDAPEM !!! Ale taka jest prawda . Tak krótko ; ktoś ma 800 h pola a na nim rzepak,owies i inne pogoda nie sprzyja to ten rolnik kombinuje jak szybko dosuszyć jeszcze rosnące no jak tylko Randap i wiem co piszę !!! Taka jest prawda po prostu biznes . A tak w ogóle to bardzo szanuję rolników tych którzy mają gospodarki ale takie i z polem i trzodą i bydłem i wiem że tam nie ma niedzieli i święta tam jest obowiązek . Masz jedną krowę a i tak jesteś uwiązany przy niej jak przy 20 bo tą 1 też należy wydoić i nakarmić . Rolnictwo się zmienia teraz na wsi to mleka nie można kupić !!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!