Tak, już to widzę, jak stare komuchy z SLD dadzą go wyrzucić. Przecież to "miasto" zatrzymało się na 1989 r. Brak młodych ludzi z jakimikolwiek perspektywami, a ci, którzy zostali nie mają żadnej siły przebicia gdziekolwiek. W tym mieście rządzi komunizm, bo tacy ludzie stanowią 80 proc. mieszkańców tego miasta. Wystarczy spojrzeć na te stare kamienice, które przypominają zdecydowanie czasy Kwaśniewskiego. Po resztą, gdy tylko staniesz na przystanku albo jedziesz w MZK, to widać, jaką mentalność mają ludzie w tym mieście. W ostatnich wyborach Lewica wypadła w Piotrkowie bardzo dobrze, powyżej średniej krajowej, więc bastion komunistyczny ma się tutaj doskonale.
W krajach prawdziwej demokracji takie sytuacje nie mają miejsca. Potwierdza się teza ,że tym tak zwanym elitom daleko do honoru ,zasad dobrego wychowania, uczciwości .
Doceniam Tych ludzi którzy stawili czoła Chojniakowi
Znam tylko Maciołek i Chojnacka nie znam innych ?.
Ale brawo udało Wam się zmobilizować Chojniaka dziś widać go wszędzie nawet na imprezach na których nie pojawił się id czterech lat.
Maciołek to chyba ten co w Radio mówił na debatach.
Spoko się go słuchało.
Chojnacka widać waleczna kobietę o demokracje i równe prawa
Brawa dla Was i dla reszty przepraszam ale tylko z Facebook
Widzę kilka twarzy ale nie znam.
Ja dziwię się jeszcze pracownikom urzędu I jednostek, że przez tyle lat dają się zastraszyć i jak w hipnozie idą i robią co im zleca sie odgórnie. Mam nadzieję, że Ci ludzie odzyskają swoje rozumy i nie będą się bać o swoje stołki oraz uwierzą, że na ich miejsce nie ma tłumów i nikt ich nie zwolni.
Szkoda "zachodu". Piotrkowianie mają takiego prezydenta, na jakiego zasługują. Kochają Go, wielbią, modlą się i proszą Boga żeby Go tylko utrzymał na stołku. A inżynier - nauczyciel? Nie mając absolutnie żadnego pomysłu na jakikolwiek rozwój tego, pożal się Boże miasta, trwa na stanowisku dbając wszakże o to, żeby czasem nie brać bezpośrednio na siebie za dużo odpowiedzialności. Można sprawdzić w zakresie czynności, co osobiście On nadzoruje i za co odpowiada. Zdziwicie się niewątpliwie. Wie, że nic mądrego nie wymyśli, więc skupił wysiłki na przetrwaniu na stanowisku. I to jedno Mu się doskonale udaje. Szacun - Panie Prezydencie!
Referendum jest zawsze sprawą polityczną. Ale rządzący sami powinni się uderzyć w piersi... Dlaczego ludzie boją się wypowiadać? Dlaczego nie protestują? Czemu boją się wypowiadać? Dlatego, żę władza pamięta i skrzętnie wykorzystuje wszelkie wypowiedzi, żeby czarne owce eliminować. Choćby i miały rację. Przy okazji nowych wyborów zacznie się podawanie ręki i życzliwe uśmiechy. I do korzystnego rezultatu wszystko będzie cacy. A potem? A potem "nie znam cię, idź precz!!!!! Tak to działa.... Czy jest ktoś lepszy, nie wiem. Ale wiem, że władza demoralizuje. Czas wrócić do prawdziwej pracy i zostawić rządzenie. Zwłaszcza że dużo coś takich co utyskują na rezultaty obecnie rządzących.
Zmiana tytułu "Kto zna prezydenta Piotrkowa, ten się w cyrku nie śmieje"
Z tego co wiem z przecieków, że bardzo dużo ludzi podawało fałszywe PESELE i wpisywali się ludzie spoza Piotrkowa. No cóż, szkoda, ale może się uda jeszcze uzupełnić, a może się załapiemy. Ja się nie wpisałam, bo do mnie referendarze nie przyszli, ale jeśli będzie referendum, to możecie liczyć na mój głos.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!