że za podwyżki ogrzewania, śmieci, podatków od nieruchomości itd. odpowiada tylko i wyłącznie rząd a obniżki to zasługa Chojniaka.
Otrzepać rączki, powiedzieć że to nie on i kręcić dalej?
Tak będzie zawsze do momentu wprowadzenia kadencyjności wójtów, burmistrzów, prezydentów .,...-demokracja po polsku: nie ważne co jest ważne, co nie ważne, aby był zgodny ze wszystkimi :,grilował ,chodził na pogrzeby ,komunie ,nie likwidował zbędnych szkół ,przyjmował dzieci radnych do pracy w gminie ,nie walczył z tymi co nie płacą podatków ,alimentów ,uzgadniał warunki zabudowy i.t.d. Po prostu nasz człowiek ,Jaś sreberko .Mądrzy ludzie śmieją się dawno z tego i nie chcą mieć z tak zwanym samorządem nic wspólnego. Nie lubię Kaczyńskiego , ale za jedno muszę mu podziękować, za maksymalnie dwie kadencje dla włodarzy samorządowych .
Kiedy dostałem do skrzynki pocztowej "informację o cenach ciepła" od prezesa zarządu Marka Krawczyńskiego, to zdębiałem z wrażenia !!! Wynika z niej, że to Urząd Regulacji Energetyki (URE) narzucił cenę ciepła systemowego wytwarzanego przez elektrociepłownię Piotrków.
PRAWDA jest taka, że to elektrociepłownia musiała sporządzić wniosek do URE i to na podstawie tego wniosku została podjęta przez URE decyzja dotycząca ceny ciepła.
Rodzi się pytanie dotyczące danych zawartych we wniosku i to przede wszystkim powinno być skontrolowane przez społeczną komisję składającą się z ludzi kompetentnych w temacie ciepła.
Niema mojego udziału w tym referendum szkoda czasu na wyścig głodnych do koryt
Słuchałem i gdybym nie wiedział że za jego kadencji w Piotrkowie upadły potężne zakłady pracy , a on nawet paluchem nie kiwnął , to bym pomyślał że jest Matką Teresą naszej społeczności . Prawda panie Chojniak jest taka że jesteś pustym i ograniczonym człowiekiem , a to co robisz to poklask na Twoje Ego , a nie dla dobra mieszkańców .
Referendum NIE MA NAJMNIEJSZYCH SZANS powodzenia. Samo uzbieranie, a bardziej wyżebranie głosów jest sukcesem tej grupki niezadowolonych. Przyjmowałem zakłady, że frekwencja nie przekroczy 10% i nadal przyjmuję :)
A czy cała rada miejska będzie odwołana czy tylko Prezydent ? Powinno się odwołać całe to towarzystwo i zrobić czystki w szpitalach czy tym bardziej w szkołach gdzie dyrektorzy to lizusy chojniaka bo nie zasłużyli niczym żeby być na stanowiskach. Wtedy może się coś w PT zmieni a tak to to bym nie liczył na wielkie zmiany. Z tego co słyszałem (może to plotka) to chojniak ma po swojej kadencji mieć posadę w Mediatece.
Nie jestem zwolennikiem ani przeciwnikiem obecnego Prezydenta. Nie zgadzam się z niektórymi decyzjami i inwestycjami, ale propozycję referendum na rok przed wyborami, uważam za mało śmieszny żart za publiczne pieniądze. Skoro Prezydent został wybrany przez mieszkańców na 5-letnią kadencję, to niech już dokończy dzieła, a wiosną 2024 każdy mieszkaniec miasta będzie mógł się wypowiedzieć przy urnie wyborczej.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!