ORMO, moje złotko, nie tak do końca jest wykluczone, że powróci. Osobiście ja nie wierzę. Ale skoro sama widzisz, ze co roku organizuje się wciąż obchody święta 22-go Lipca, a hucpa to jest okrutna, to czy dasz sobie rękę obciąć, że i takie ORMO powróci? Tym bardziej, że p. Jan słusznie domaga się poprawy bezpieczeństwa w mieście. Było ORMO, strzegło ładu i porządku, fajno było. Wystarczy tylko z szaf przesypane naftaliną mundury i berety wydostać, przewietrzyć je na rześkim powietrzu i na patrol, na ulice! Gonić złodziei, prostytutki, meneli i tych od dopalaczy!
A jeżeli ORMO nam reaktywują w Piotrkowie, to musi, że do szkół i fabryk wejdą na powrót akademie z okazji Wielkiej Rewolucji Październikowej!
Gdzie jest ten student-Noblista Majewski do cholery?!!!
Już on by pogonił skutecznie to całe towarzycho spod sierpa i młota! Cała nadzieja społeczeństwa w zaprawionym w bojach z komuną Panu 97-300!
Proletariusze Wszystkich Krajów Łączcie Się!
Dobrze że marzenia nie bolą!!!
Zgadza się, będzie. Jeszcze tylko 11 dni.
200. (słownie: dwieście)
Wybory! TAJNY KOMITET MIESZKAŃCÓW (w skrócie: TKM)
Tajny Komitet Mieszkańców ukonstytuował się konspiracyjnie dzisiejszej nocy w terenie, korzystając z blasku światła bijącego od tysięcy zniczy.
Oświeceni tym blaskiem postępowi, uczciwi, dobrze ułożeni, a przede wszystkim - patriotyczni mieszkańcy naszego grodu, widząc że do wyborów idą jakieś takie różne osoby, które nie zyskają spontanicznego poparcia wyborców, postanowili oni wziąć sprawy w swoje ręce, zwołując nadzwyczajne zebranie pod roboczym kryptonimem "Noc Długich Ręcy".
Po krótkiej dyskusji zebrani jednoręcznie podjęli uchwałę, żeby wziąć władzę w Piotrkowie tymi oto swoimi ręcyma, będąc pewnymi, że wyborcy masowo poprą kartą do głosowania te nowe, dające nadzieję na lepsze jutro władze Piotrkowa Trybunalskiego, bo piotrkowianie chcą pracy, pieniędzy, rozrywki i wszystkiego najlepszego.
Ukuliśmy też nowe, chwytliwe i przebojowe hasło, z którym idziemy do wyborów:
Teraz, ....a, My!
(w skrócie: TKM)
http://tiny.pl/hw73q
Aktywistki, harcerki,
z radiowęzła piosenki,
drużynowa z Piastowa
co mówiła ci ciao!
Starszy pan z ZMS-u,
co na wykład przyjechał,
nosił szorty do kolan
i wszystkiego się bał.
To se ne vrati
To se ne vrati, o nie!
Inicjatorzy powołania w/w komitetu może się i spotkali dzisiejszej nocy, nie byłem nie widziałem ale z pewnością mieli też spotkanie w tym stylu 8 lat temu i obecnie mogli się ewentualnie spotkać w składzie niestety nieco mniej liczebnym. Szczegółów nie znam, ale tak mi się wydaje.
Dzisiejszy 1-listopadowy dzień zadumy karze się na chwilę zatrzymać i komu trzeba z w/w składu zapalić (chociaż wirtualnie) zwyczajową lampkę, wspominając znaną sobie osobę. To dobry moment na przywołanie tego kogo już nie ma.
Tak zróbmy Szanowni Internauci.
No tak, były czasy, że bandyci i przestępcy chcieli wejść na salnony wąminiona zimę z innego stowarzyszenia. Tam się nie udało i przygarneli ich z innego komitetu - Rogatka i Ganksterka.
Myslę, że mieszkańców nie da się tak szybko oszukać. Pozdrawiam rozsądnych kandydatów: Pana Andrzeja Czaplę i Pana Krzysztofa Chojniaka.
chyba tak, jeden z panów...
Ha ha ha!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!