Tak, wielu chciałoby, gdyby żyli. I wielu z tych zacnych obywateli zasiadało we władzach miasta i innych ważnie społecznie i politycznie gremiach. Częstokroć nie brali za to grosza, bo raz, że traktowali to jako powinność obywatelską, wyróżnienie, zaszczy i kredyt zaufania, a dwa - po prostu byli to ludzie zamożni. Niektórzy swe ewentualne apanaże rozdawali na zbożne cele. Wtedy nie zasiadał tam byle kto, np. półpiśmienna jak teraz przekupa, czy zwykły strzęp. Tylko ktoś na wskroś uczciwy, oddany służbie ludziom, miastu, państwu, krajowi. Ale to inna bajka, nie ten świat.
Yntelektem tak a`propos Pańskiej filozofii ortograficznej. Może być chiena, to i yntelekt też może.
Panie, ja się uginam pod ciężarem pojemności Twojej głowy. Czego ona tam nie mieści? Tyleż mądrości, kreatywności z niej dziś wypłynęło. Ona musi być wielkości globu ziemskiego.
A poglądy to ja mam już dawno wyprostowane.
Nie da rady ich wykoślawić.
Fakt - bardziej na lewo już nie można.
Lepiej na lewo niż skrajnie, ekstremistycznie, radykalnie, nieopanowanie na prawo.
Trawy zwykłej pojedz, blekot szkodzi.
Na ten rodzaj schizy współczesna psychiatria rozkłada bezradnie ręce.
Może socjologia by znalazła chociaż jakie usprawiedliwienie.
Toż to zwykłe społeczne odszczepienie jest.
Socjologia?! Tylko egzorcyzmy, ale i to w tym przypadku mocno wątpliwa nadzieja. Dla tego Majewskiego czy jak mu tam naprawdę, nadziei to już raczej nie ma. Zważ, że to młody organizm, więc ta schiza, nie leczona, bo leczyć się tego nie da, będzie narastać w postępie geometrycznym. A potem co?
Tylko wielkie "Buuuum!
jak się okazuje to osoba, która ma konflikt z prawem niszczy banery i plakaty Pana Chojniaka. A jego konkubina startuje z RIG-u od pana Mazura.
Fajnych macie kandydatów.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!