co za bzdury piszesz??? dostajesz 80% wynagrodzenia za dni nieobecne a nie w skali miesiaca całego. wiec jak nie bylo cie 5 dni to za te 5 dni masz stawke o 20% mniejsza niz normalnie a reszta normalnie platna.
Teraz tak ale w/g pomysłu luncha, gdzie proponuje :
To jak ktoś będzie chorował tydzień to nie dostanie 1/4 wynagrodzenia . Mimo, że zwolnienie dostał od lekarza do tego uprawnionego.
a ja pracuję od trzech lat nie byłem nawet dnia na chorobowym i co mam z tego?np to że dziś jest 10ty a kasy na kącie nie ma bo jaśnie pan prezes nie pomyslał że jutro jest święto!!a Ty myśl za co żyć do poniedziałku!
Nie ma obaw nie długo zacznie przyjmować Spółdzielnia Grabarczyka.Wykopią resztę z PISu i zaczną przyjmować swoich.Zostaje tylko kwestia przynależności partyjnej.
I w czym problem? Ciąża to naturalne zjawisko, element tworzenia nowego pokolenia. Pewnie słyszałeś o przypadkach łamiących prawo przedsiębiorców, którzy kazali kobietom podpisywać oświadczenia, że nie są w ciąży i przez najbliższe x lat nie będą czy też nie zamierzają być. Podobnie z pracodawcami, którzy pytają kobietę na rozmowie kwalifikacyjnej o dzieci. Jeżeli ma, to pracy nie dostanie, bo dzieci mogą chorować, co spowoduje nieobecność mamy w pracy. Najchętniej zatrudnialiby stare panny po czterdziestce. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale jest to dyskryminacja ze względu na płeć.
Dokładnie!!! Strach wziąć wolne, bo grożą, że jak weźmiesz to już nie masz po co wracać do pracy! Ale Ci wszyscy prywaciarze to nie widzą że my zapierdzielamy na ich sukces. Sami palcem nie kiwną. Jeszcze się trzeba o pieniądze prosic
A jak się wchodzi do pokoju, to siedzi przy biurkach 5 kobit i sie opierdzielają. Tylko widać jak jedna z druga kawusie nosi między pokojami.
Ja tu rozumiem i jedną i drugą stronę. Współczuje, że masz takie problemy, bo jeżeli jest tak jak mówisz to rzeczywiście różowo nie masz. Jesteś wykorzystywany przez pracowników. Wiem że małemu przedsiębiorstwu trudno utrzymać się na rynku, a jak jeszcze ma niepewnych pracowników to już w ogóle. Ale z drugiej jednak strony, ludzie są przyzwyczajeni do podłego traktowania przez pracodawców. Uciekają się do różnych sposobów, żeby tylko mieć za co żyć. Niektórzy pracują już kilka lat, i mają którąś pracę z kolei, bo prywaciarze ich wykorzystują. Muszą sobie jakoś radzić by po prostu przetrwać
Myślisz że te panienki specjalnie zachodzą w ciążę? Przecież to wiąże się z odpowiedzialnością na całe życie. Ona od państwa nie otrzymuje stałych pieniędzy dopóki jej dziecko nie osiągnie pełnoletności. Państwo płaci jej tylko na początku, i w dodatku śmiesznie małe pieniądze.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!