i co mi po uprawnieniach na kierowce badz operatora jak nie mam doświadczenia, zeby je miec ktos musi zatrudnic i kółko sie zamyka.
Powiedziała beksa co od UBecji w łeb dostała i w zimnej celi siedziała. Za karę poprzysięgła zemstę na narodzie swym. Ta zemsta to gorsze kur....o jak PRL. Za komuny nikt d nie sprzedawał jak teraz czynią to "wielcy" odmóżdżeni pożal się Boże smarkacze nieudolni przy świńskim korycie zwanym rząd, sejm.
Złodzieje kierują państwem sprzedają i bezczeszczą krew przodków naszych. Bo takich sprzedawczyków naście lat temu strzałem w pusty łeb eliminowano z społeczeństwa w imię dobra narodu.
nie. realia tego chorego kraju. gdzie zanim jeszcze cokolwiek zarobisz juz musisz odprowadzac zusy srusy i inne. dotacji na nowe miejsca pracy brak. działki pod kaplice i koscioły... są!!! a czy taka działke jak pod kaplice dostanie od miasta przedsiebiorca????na tych samych warunkach co dzierzawy kosciół?? NIE!!! w polsce jeszcze jest kara za zatrudnienie kogos w postaci wszytskich kosztów zusowskich i fiskalnych zatrudnienia. to co sie dziwicie ze na czarno albo najnizsza krajowa zatrudniaja a reeszta pod stołem?? bandyckie i pazerne panstwo sprawia ze ludzie kombinuja jak tylko potrafia a zeby nie oddac w bloto czyli do budzetu tylko dla siebie miec jak najwiecej. od nowego roku jasnie panujacy TUSK podnosci akcyze na opej napedowy o 25gr/litrze. tak wspiera firmy polskie wlasnie i obywateli!! dobijajac ich kosztami.
A kto Wam powiedział że Mostostal pada, pracuje tam i nic takiego nie słyszałem a pracy jest dużo !!
A jak UP chce pomóć, dotacją? Dadzą 19 000 zł kiedy na dzisiaj przed podniesieniem składki rentowej jest 12 x 890 zł ZUS = 10 680 zł samego ZUSu rocznie za Ciebie (na dzień dobry 50% oddajesz). Zatrudnisz legalnie pomocnika drugie 10 680 zł ZUSu ... lokal wynajmiesz na wolnym rynku gdzieś na uboczu aby taniej i lekko kolejne 30 000 - 40 000 zł rocznie ... coś tam przychodu będziesz miał, ale VAT i PIT jeszcze przed Tobą! Generalnie kicha, koszty pracy są zabójcze w Polsce. I to pomijając biurokrację przez którą na przykład bez księgowej się nie obejdziesz i dodatkowo 3 000 - 5 000 zł rocznie będzie Ciebie to kosztować. Gdyby nie było takiej papierologii to przynajmniej ten koszt byłby zbędny. Ja podziwiam bezrobotnych biorących te dotację bo jeśli faktycznie z czymś wystartują to daje im 80% szans na skończenie z długiem w wysokości 2-3x kwota dotacji za 12 miesięcy.
I to są realia. A propo ulgowego ZUS to owszem, można, ale po pierwsze nie nabędziesz po takim ZUS prawa do zasiłku a po drugie kapitał emerytalny urośnie Ci o 200-300 zł za rok! Po prostu.
Jestem można powiedzieć małym pracodawcą (niewiele ponad 30 osób), płacę uczciwie, nie oszukuję ludzi i powiem wam, że od dłuższego czasu spotykam się z kategorią zawodowy bezrobotny albo zawodowo chorujący. Ludzi przychodzą do pracy, przepracują równo miesiąc a później ile się da siedzą na zwolnieniu. Druga kategoria to osoby niby poszukujące pracy ale chyba tylko żeby podbić pieczątkę. Coraz trudniej znaleźć porządnego człowieka do pracy, który chce pracować a nie lawirować. Najgorsze, że to z reguły młodzi ludzie wchodzący w świat a już nauczeni, ze lepiej zakombinować niż zacząć życie i pracę traktować poważnie. Smutne to jest, ja mam swoje lata i całe życie ciężko pracuję, moi najlepsi pracownicy są w moim wieku, ludzi nauczeni szacunku do pracy, na których można liczyć. Zus ściga długie zwolnienia dopiero jak się kończy umowa o pracę albo jak choroba się pojawia po zwolnieniu. Koszty tego wszystkiego są ogromne, pracodawca obciążony kosztami... czasem warto na wszystko spojrzeć od drugiej strony. Czasem ktoś popracuje trzy dni i więcej nie przyjdzie a już za urlop mu trzeba zapłącić bo się należy. Realia. Duży się na wszystkim w dzisiejszym swiecie wykłada a co dopiero mały.
Ta upadlosc to chyba celowo oglaszaja bo poszukajcie sobie w necie upadlosc oglasza teraz 2 albo 3 raz
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!