metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość gośćranga02.03.2019 21:13

Jakim prawem nauczyciele zabraniają uczniom podchodzić do matury z matematyki i groza,ze jeśli podejdą,to postawią 1na koniec roku i mało tego,ze uczeń nie podejdzie do matury, to jeszcze będzie powtarzał rok.Dzieje się tak np na Piomie.kuratorium już dawno powinno zająć się tym problemem,a uczniowie i rodzice nie dać się zastraszyć nauczycielce. Bo dla nich liczą się tylko statystyki.nikt nie ma prawa uczniowi zabronić zdawać matury,bo to jego przyszłość i jego życie! A nie pani od matematyki.a od lat w tej szkole uczniowie maja ten sam problem,zamyka im się drogę do własnej przyszłości.

90

gość ~gość (Gość)02.03.2019 19:46

Przy dzisiejszym programie nauczania to nie tylko matematyka będzie znienawidzona ale i inne przedmioty. W podstawówce nauczyciele nie robią na lekcjach nic tylko zadają do domu tyle, że dzieci nie mają czasu na chwilę odpoczynku. Dodatkowo klasówki i kartkówki a nie powtarzają materiału tylko jest podawany termin kiedy klasówka się odbedzie, a zwłaszcza w Szkole podstawowej katolickiej na Dmowskiego większość kadry nauczycieli nie powinna w ogóle uczyć jeżeli można to tak nazwac.

61

med ~med (Gość)02.03.2019 19:12

Nauczycielka matematyki z liceum tak mnie skutecznie zniechęciła do tego przedmiotu, że stwierdziłem, że się do tego nie nadaję i poszedłem na humanistyczne studia. Zrezygnowałem w trakcie i postanowiłem spróbować swoich sił na politechnice. Udało mi się przebrnąć przez egzaminy z matematyki za pierwszym razem, kiedy w liceum byłem gnębiony jak jakiś leszcz.
Nie pozdrawiam pani K. z II. "Jak to nie wiecie? To wyciągamy karteczki." - kwintesencja nauki matematyki z liceum.

140

Ojojoj ~Ojojoj (Gość)02.03.2019 18:53

Na studiach często trzeba mieć wynik 60-70%, żeby zdać cokolwiek... a na maturze problem, bo ciężko przekroczyć próg 30%? Rozumiem, że nie każdy jest umysłem ścisłym... ale przecież to jest ledwo 1/3...żeby zdać...

50

Hmmm ~Hmmm (Gość)02.03.2019 18:36

Najbardziej podoba mi się zdanie "Nauczyciele idą na łatwiznę – to kolejny wniosek z raportu NIK.". A strajkować to potrafią bezbłędnie i z wielkim zaangażowaniem...

112

gość ~gość (Gość)02.03.2019 15:03

a poco jaki zdają ją tacy tempi ludzie że żal

06

jimbim jimbimranga02.03.2019 14:12

zdjęcie może żartobliwie przebarwione ale coś w tym jest:)

51952928_2498297720197748_1631312803329474560_n.jpg

102

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat