metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
xx ~xx (Gość)03.03.2019 13:33

Po co ludziom matematyka? Przecież jak nie będą umieli liczyć to tym lepiej można będzie nimi rządzić. Przecież dzieci obecnie rządzących w przyszłości muszą mieć kim kierować i rządzić. :-)

42

gość ~gość (Gość)03.03.2019 12:37

Śmieszne bo miałem nauczyciela w gimnazjum który spuper uczył a gdzy poszłam do liceum to nie umieli uczyć matematyki tylko tyle że musiał uczyć

23

gość ~gość (Gość)07.03.2019 20:41

Nauczyciela zwolnić się w zasadzie niestety nie da, a to powinno być diametralnie zmienione. Absolutnie nie wierzyć im w ich niskie zarobki, bo żaden nie liczy do tej podstawy dodatków, ulg i 13-stki którą otrzymują.

00

gość ~gość (Gość)02.03.2019 15:09

Ja niedawno skończyłam szkołę na Krakówce. W Pierwszej klasie mieliśmy cudowną kobietę z matematyki. Konkretnie nam wszystko tłumaczyła i nie było jako bardzo dużo złyvh ocen. W drugiej albo trzeciej klasie, już nie pamiętam.. Dali nam inna nauczycielkę.. Efekt był taki że cała klasa z wyjątkami to zagrożenia. Wyjątkiem było maksymalnie 5 osób które miały ocenę 2.. Do matury podeszlo 6 czy 8 osób. Reszta miała wybór. Albo matura i 1 na koniec albo 2 ale nie podchodzimy do matury. Rozmowa u dyrektorki o zmiane nauczyciela nic nie dała, bo to wszystko jest nasza wina bo to my się nie uczymy.

160

paola ~paola (Gość)04.03.2019 21:20

A teraz chcą strajkować w dniu egzaminów...co za granda. I jeszcze twierdzą, ze robią to dla uczniów!!!! Kto zapłaci za zmarnowanie roku mojego dziecka???

30

gość ~gość (Gość)04.03.2019 10:50

Ja kochałam matematykę do momentu, kiedy poszłam do liceum i trafiłam na osobę, która nie potrafiła (może nie chciała) uczyć. Czasem można było odnieść wrażenie, ze sama wielu rzeczy nie rozumie. Wyniki niektórych działań były z kosmosu, mimo, że odpowiedzi na końcu podręcznika były inne. Wtedy twierdziła, ze autorzy popełnili błąd... tak było bardzo często. Byłam w klasie o profilu mat-inf w ZSP nr 1. Mowa o pani, której nazwisko zaczyna się na literę M :)

40

gość ~gość (Gość)02.03.2019 14:38

Matematyka nie powinna być obowiązkowa na maturze, tak samo jak polski czy język obcy. Każdy sam powinien sobie wybierać przedmioty maturalne w zależności od tego co uczelnia wyższa wymaga. Ktoś chce być inżynierem a przez niezdany polski nie będzie mógł np. projektować mostów, bo sie poezją nie interesuje. I to samo dotyczy humanistów, którzy przez uwaloną matme nje pójdą na swoje wymarzone studia. A szkoły średnie powinny przygotowywać do zawodu,zamiast uczyć niepotrzebnych rzeczy.

65

N@N ~N@N (Gość)04.03.2019 10:56

Są nauczyciele dobrzy i źli. W jednej ze szkół podstawowych nauczycielka matematyki podczas lekcji opowiada o swoim życiu osobistym przez 30 minut, a przez 15 minut prowadzi zajęcia. Od lat jest ten fakt zgłaszany dyrekcji i nic. W pewnym stopniu popieram pomysł podwyżek dla nauczycieli, ale powinna też istnieć możliwość eliminacji takich właśnie nauczycieli, a takiego narzędzia brak.

70

D&D ~D&D (Gość)04.03.2019 07:49

I jeszcze podwyżek chcą, śmieszne

43

alonzo ~alonzo (Gość)04.03.2019 07:11

Zapytałem niedawno gimnazjalistę ostatniej klasy o wzór na (a+b) do kwadratu, to nie wiedział o czym w ogóle mówię.

40

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat