metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)02.03.2019 14:38

Matematyka nie powinna być obowiązkowa na maturze, tak samo jak polski czy język obcy. Każdy sam powinien sobie wybierać przedmioty maturalne w zależności od tego co uczelnia wyższa wymaga. Ktoś chce być inżynierem a przez niezdany polski nie będzie mógł np. projektować mostów, bo sie poezją nie interesuje. I to samo dotyczy humanistów, którzy przez uwaloną matme nje pójdą na swoje wymarzone studia. A szkoły średnie powinny przygotowywać do zawodu,zamiast uczyć niepotrzebnych rzeczy.

65

gość ~gość (Gość)04.03.2019 10:50

Ja kochałam matematykę do momentu, kiedy poszłam do liceum i trafiłam na osobę, która nie potrafiła (może nie chciała) uczyć. Czasem można było odnieść wrażenie, ze sama wielu rzeczy nie rozumie. Wyniki niektórych działań były z kosmosu, mimo, że odpowiedzi na końcu podręcznika były inne. Wtedy twierdziła, ze autorzy popełnili błąd... tak było bardzo często. Byłam w klasie o profilu mat-inf w ZSP nr 1. Mowa o pani, której nazwisko zaczyna się na literę M :)

40

paola ~paola (Gość)04.03.2019 21:20

A teraz chcą strajkować w dniu egzaminów...co za granda. I jeszcze twierdzą, ze robią to dla uczniów!!!! Kto zapłaci za zmarnowanie roku mojego dziecka???

30

gość ~gość (Gość)02.03.2019 15:09

Ja niedawno skończyłam szkołę na Krakówce. W Pierwszej klasie mieliśmy cudowną kobietę z matematyki. Konkretnie nam wszystko tłumaczyła i nie było jako bardzo dużo złyvh ocen. W drugiej albo trzeciej klasie, już nie pamiętam.. Dali nam inna nauczycielkę.. Efekt był taki że cała klasa z wyjątkami to zagrożenia. Wyjątkiem było maksymalnie 5 osób które miały ocenę 2.. Do matury podeszlo 6 czy 8 osób. Reszta miała wybór. Albo matura i 1 na koniec albo 2 ale nie podchodzimy do matury. Rozmowa u dyrektorki o zmiane nauczyciela nic nie dała, bo to wszystko jest nasza wina bo to my się nie uczymy.

160

gość ~gość (Gość)07.03.2019 20:41

Nauczyciela zwolnić się w zasadzie niestety nie da, a to powinno być diametralnie zmienione. Absolutnie nie wierzyć im w ich niskie zarobki, bo żaden nie liczy do tej podstawy dodatków, ulg i 13-stki którą otrzymują.

00

gość ~gość (Gość)03.03.2019 12:37

Śmieszne bo miałem nauczyciela w gimnazjum który spuper uczył a gdzy poszłam do liceum to nie umieli uczyć matematyki tylko tyle że musiał uczyć

23

xx ~xx (Gość)03.03.2019 13:33

Po co ludziom matematyka? Przecież jak nie będą umieli liczyć to tym lepiej można będzie nimi rządzić. Przecież dzieci obecnie rządzących w przyszłości muszą mieć kim kierować i rządzić. :-)

42

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat