Wszystko jasne. Etat 18h/tydzień. 3-4 miesiące w roku wakacji ehh czego chcieć - tylko podwyżek.
Zupełnie klika leni jak policja i leserzy z SM.
Nauczycielem może zostać przecież każdy, trzeba trochę się tylko pouczyć. Ale dla niektórych to dużo za dużo.
Nie przesadzajmy. Poziom wiedzy niektórych nauczycieli wyraźnie wskazuje, że nauczycielem może zostać każdy, bez względu na okoliczności.
Hihi masz racje. Pozdrawiam Cie bo widzę że życie Cie nie rozpoieszcza...
ale wtopa fuj jak mozna przyjmowac gosci w takim studio? obskornie to wyglada na tym zdjeciu z pania Ziolkowska w kadrze,ale jakie radio takie studio
Chodziło mi tylko o to, że nauczycielem może zostać każdy, także ci wszyscy, którzy krytykują ten zawód. Tak samo jak można zostać murarzem, cieślą, lekarzem, prawnikiem. I zbijać kokosy.
Nic nie stoi na przeszkodzie aby się trochę pouczyć i zostać nauczycielem, prawnikiem, księdzem, policjantem . Nie należy zazdrościć różnym grupom zawodowym, bo każdy ma taką samą szansę i tylko nie chce bądź nie umie, bądź nie jest zdolny.
A może by tak w celu szczytnym celu jakim są oszczędności usługę edukacyjną (nauczyciele) również wyłonić z przetargu? Kto da niższą cenę wygra.
Wygląda mi to na przemyślaną strategię, głupszym narodem łatwiej rządzić (czyt. manipulować), chociaż bardzo chciałby się mylić.
bardzo dobrze ze wreszcie kto zrozumiał ze nie należy do szkół wprowadzać firm cateringowych i sprzątających. w całej POLSCE mamy dbać o dobro naszych dzieci,o zdrowe gorące posiłki. Niestety firmy cateringowe nam tego nie zapewnią mamy przykład w naszych szpitalach jakie ciepłe posiłki są serwowane
Widać że nie znasz prawdziwych realiów pracy nauczyciela. Fakt 18 godzin to tylko fragment etaty za który nauczyciel dostaje pensje na którą pracuje. Każdy z nauczycieli ma tak zwane godziny karciane które odrabia na kółkach i innych lekcjach wyrównawczy(myślicie że nauczyciel zostaje po godzinach z uczniami dla przyjemności). A co do wakacji to tak są ale dla uczniów nauczyciel ma tylko dwa tygodnie urlopu w tym czasie w pozostałym okresie prowadzi normalne dyżury w szkole i opracowuje plan nauczania na przyszły rok. A czy praca nauczyciela jest wdzięczna szczerze wątpię jest gro uczniów którzy mają radochę z tego że zdenerwują nauczyciela swym zachowaniem a potem płaczą i pomstują na pedagoga bo ten nie chce ich poprawiać raz 4,5 czy 6. Nikt nigdy nie bronił nikomu się uczyć i zostać nauczycielem, a jestem prawie pewny że większość osób mówiących jak to nauczyciel ma lekko w pracy to po zamianie miejsc nie wytrzymali by dwóch ba jednego miesiąca pracy w szkole. Jestem pełen podziwu dla nauczycieli ale tych prawdziwych którzy przykładają się do pracy to naprawdę wspaniali ludzie. Są też czarne owce i w rodzinie nauczycieli jednak to jednostki i w każdym środowisku są osoby które psują ogólny zarys.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!