Czyli słusznie zakładali "budowniczowie" PRL w latach 50 ,60 ,70-tych stawiając na szkoły zawodowe. Słusznie wtedy twierdzono ,że polska młodzież jest zdolna ,ale niekoniecznie cała. I nie każdy musi kończyć studia ,ba nawet szkołę średnią. Na studia dostawało się po morderczych egzaminach. Odsiew był bardzo duży. Ale w latach 90-tych wdała się komercja i oto skutki. Brakuje robotników. Przepraszam pracowników.
Pozwalniać zbędnych urzędników niech się douczą i problem bezrobocia zniknie a oni zobaczą jak wygląda uczciwa praca!!!
To była głupota zlikwidować szkoły zawodowe.Teraz żeby wyuczyc w zawodzie trzeba będzie dobre kilka lat.Niestety nie ma ludzi do pracy.Dzisiajchcialam kupić jak zwykle drożdżówek do pracy w cukierni Migdał i co zamknięte.Jestem w szoku taką cukiernia i zamknięta.
Cukiernictwa nie można nauczyć się w 3 miesiące.Ktos kto to pisze nie ma pojęcia o tym zawodzie.Zeby być dobrym cukiernikiem trzeba parę lat.Chyba że będzie robił wszystko z gotowych komponentów.Sama chemia.Cukiernictwo to ciężki zawód i trzeba mieć do tego serce.
Wszyscy gdyby byli po studiach to co byś Pan jadł.Potrzebny jest piekarz,cukiernik, rzeźnik,szewc, fryzjer.Co byś Pan zrobił bez tych ludzi większych głupot nie słyszałem.Czlowieku zastanów.sie co piszesz.
Ja też żyłam w komunię było mi dobrze.Byla praca nie byłam głodna.Rodzice mieli czas dla dzieci było fajnie i rodzinnie.Teraz każdy robi po 12 godzin siedzą dzieciaki w Internecie.Nie mają pojęcia o innym życiu.Dotatkowe zajęcia bo muszą być lepsi od innych.Swiat zwariował.Jeszcze trochę będziemy wszyscy rozmawiać po angielsku.
Jadł by dyplom magistra chodził zarosniety i w dziurawych butach.A co tam .Tym naukowca nic nie przeszkadza.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!