Stosowane nadal (!) w Urzędzie Miasta Piotrkowa Trybunalskiego, zarządzenie nie byle kogo, bo samego cara Rosji Piotra I.
(z 9 grudnia 1708 r.)
Mogę jedynie pozazdrościc tej pani. Ja również mam stopień naukowy doktora, pracuję w wiejskiej podstawówce i wypożyczam dzieciom książki. Mój dorobek naukowy jest równie bogaty. Oprócz artykułów wydałam książkę i nadal pracuję naukowo, cóż kiedy tylko dla siebie. Środowisko wiejskie zupełnie nie akceptuje tego co robię oraz tego, że mogłabym swoją wiedzę przekazywac uczniom. W szkole, w której pracuję nie mam żadnych szans awansu, a niestety nie posiadam także znajomości, aby zdobyc dla siebie etat w jakiejś innej szkole.
Kobito, zawijaj kiecę i uderzaj na uczelnie różnej maści. Jak mamy pchać ten kraj do przodu, jak tęgie głowy siedzą w kąciku? :/
Ty nie masz zazdrościć innym,bo to Tobie powinni pozazdrościć i jeśli jest prawdą to co piszesz ,to bierz się w ryzy i ruszaj do przodu i to szybko,a nawet natychmiast:)
Moim zdaniem p. Jarzyńska jest bardzo dobrym nauczycielem i zasługuje na lepszą posadę niż uczenie w technikum...
Uważam, że Pani Maria, jest wspaniałym nauczycielem, który posiada ogromny potencjał, a także osobą pomocną, w pełni zaangażowaną w swoją pracę, a przede wszystkim człowiekiem niezwykle optymistycznym i obiektywnie patrzącym na otaczające nas wszystkich wydarzenia. Wyniki pracy Pani Marii, są tylko i wyłącznie zasługą jej ciężkiej, indywidualnej pracy i jestem pełna podziwu, ile można dokonać, by spełniać plany i marzenia. Niestety, takich nauczycieli jest niewielu w Piotrkowie.
Z góry serdecznie gratuluję.
P.Maria świetnie tłumaczy fizykę , popieram jej metody nauczania , nawet najgorszy głąb zrozumie w pewnym stopniu zadania które zawsze są realizowane na lekcji........
Świetnie tłumaczy Fizyke!
Nic dodać nic ując nauczyciel jak złoto!:D
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!