Moja propozycja.
Niech dochody nauczycieli będę jawne i wtedy czarno na białym będzie widać jak to źle zarabiają w skali roku z wszystkim dodatkami i innymi przychodami.
Praca nauczyciela obecnie nie należy do najłatwiejszych. Rodzice są roszczeniowi, jak ich dziecko dostanie złą ocenę to wina nauczyciela, a nie dziecka. Uczniowie nie mają respektu do nauczyciela, potrafią pyskować, nic sobie nie robią z uwag, czy straszenia rodzicami (bo rodzic i tak stanie po ich stronie). Jednak ten strajk, ten cały lament to jednak trochę przesada. Każdy ma pracę jaką wybrał i musi się liczyć że nie zawsze jest łatwo.
Uważam, że obecnie w kraju jest dziwna sytuacja - kiedy osoby niepracujące, wychowujące kilkoro dzieci mają więcej pieniędzy niż ci, co uczciwie zarabiają. Wszyscy powinni więcej zarabiać, tak, aby była różnica między zarabiającymi a tymi, którzy utrzymują się z zasiłków.
Jak się czyta te wpisy,to od razu widać, że praca nauczycieli, to beznadziejna orka na ugorze.
Mam 38 lat mój syn 10 chodzi do 4 klasy w szkole spędza dużą część swojego dziecięcego życia zależy mi na tym aby osoby które go uczą zarabiały dobrze nawet bardzo dobrze,tak samo lekarz który kiedyś będzie mnie operował ma być wypoczęty i świetnie wynagradzany.Skończcie ludzie pisać bzdury o nauczycielach należy im się kasa i to duża kasa.
Są już pierwsze dane w sprawie korepetycji udzielanych przez nauczycieli. Działalności nie prowadzi i podatków nie odprowadza 89% sprawdzonych nazwisk - sytuacja jest rozwojowa
Szanowni Nauczyciele ! Przekazuję Państwu swoje wsparcie oraz wyrazy szacunku.
A do piszących na tym forum - dużo błędów i brak logiki. Nauczyciele nie potrafią nauczyć Waszych dzieci . Ale Wy robicie to doskonale.Posyłacie swoje skarby na korepetycje - do kogo?Do tych " nieudaczników , nieuków , nierobów "? Zawiść i zwykła podłość zaburza Wasze procesy myślowe.
Nauczyciele niech zastrajkują w wakacje, bo przecież pracują w wakacje, skoro tak im źle. Myślę, że nie mają odwagi pokazać wszystkich pasków z zarobkami. I gdyby pracowali od 7 do 15 do mieliby czas na sprawdzenie tego co niby noszą do domu i sprawdzają. Właściwie to mogą wynosić do domu dokumenty? Mam nadzieję, że nie dostaną podwyżek właśnie za to co robią dzieciom!!!! Do porządnej pracy weźcie się drodzy nauczyciele, żeby była podstawa dania podwyżek!!!!! I ciekawe czy pieniądze, które bierzecie za korepetycje nie przekraczają kwoty wolnej od podatku? Szara strefa????
Do dzieci mówią że im zaniżają oceny po to żeby się bardziej starały, więc obniżyć nauczycielom pensję niech też się bardziej starają
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!