bardzo dobra decyzja ! na stacji benzynowej zaraz za granicami Piotrkowa ruch w interesie jak nigdy wcześniej. Brawo !
co za problem, niech właściciele wszystkich sklepów zrobią tak jak w Mielnie, gdzie wszystkie sklepy 24h w godzinach 22-6 zamieniają się w bary i Urząd może cmoknąć musza tylko otwierać butelki na miejscu i tyle, wystarczy wykupić koncesje z pozwoleniem na sprzedaż na miejscu
Jaki prezydent takie miasto i taka prohibicja. Niech go szofer zawiezie o 5 rano na ryneczek do sklepu monopolowego i pójdzie swemu Panu kupić piwko, normalnie ludzie tam kupują alko mino zakazu na stacjach tez pod lada sprzedają, albo podjeżdża się od tylu gdzie kamery nie łapią . Teraz to tylko w dzień chlaja, leżą po krzakach, załatwiają się gdzie popadnie, patologia gorsza niż była i oczywiście policji nie ma czy w dzień czy w nocy.Panie Chojniak odejdź już w końcu, bo zbrukales to miasto do dna!
Emerytom to pasuje. Bo i tak z domu nie wychodzą. A normalny człowiek nie może się napić piwa na osiedlu z kolegami. Taki problem dla Policji podjechać w dwa radiowozy, wlepić mandaty. Ale wiadomo Policja i Straż Miejska woli nie ruszać sie z bezpiecznego radiowozu. :) Dobrze że niedługo wyjeżdżam z tego miasta.
Kto ma się napić to kupi wcześniej i więcej żeby nie brakło. Nie wierzę że ludzie w mieście zabijają się o butelkę piwa akurat po 23. Głupia decyzja, pytanie kto to wymyślił ?
Panie Prezydencie Chojniak i służby miejskie, może ktoś w końcu zrobiłby porządek na skwerku obok poczty na ul.Łódzkiej. Tam wieczorami i nocami jest pijalnia pod drzewami. W ostatni weekend z soboty na niedziele musiała być niezła impreza bo pozostały po niej dziesiątki małych porozrzucanych buteleczek, puszki po piwie, resztki puszek z jedzeniem. Taka jest ta Pana prohibicja. Teraz jest gorzej niż było. Prohibicja nic nie daje jak żadne służby nie robią systematycznie nalotów na takie miejsca jak to przy poczcie i nie wlepiają mandatów. Teraz jeszcze kiedy jest strajk służb mundurowych i policja czy straż miejska tylko poucza to żulernia w tym miejscu ma gdzieś Pana zakazy i służby odpowiedzialne za nakładanie mandatów za spożywanie alkoholu w miejscach publicznych. Przejeżdża Pan koło tego miejsca codziennie. Proszę choć raz poprosić kierowcę by skręcił na parking obok poczty, wyjść z auta i przejść na skwerek między pocztą a wieżowcami.
Zastanówcie się, kto najgłośniej krzyczy przeciw temu zakazowi i jak to o nim świadczy?! Postawmy się na miejscu ludzi mieszkających w pobliżu sklepów nocnych... Nie chciałabym się zamienić. Każdy rozsądnie myślący człowiek przyklaśnie temu zakazowi. Trzeba mieć poważny problem alkoholowy, by szukać wódki po nocy.
ja pracuje na stacji za Piotrkowem tylu pijanych przyjeżdża do nas w nocy z Piotrkowa ze aż strach kiedy kogoś zabija autem w weekendy to już w ogóle masakra nie było tego bo kupowali na mieście i szli do domu
A może zastanówmy się nad likwidacją Straży Miejskiej? Prezydent wszystko pod swój emerycki elektorat tylko robi... A ktoś kto powinien pilnować porządku robi tylko do 22 oczywiście mowa o SM. Pieniądze biorą, a zamiast porządku w nocy pilnować to tylko do 22, książęta pracują...
Najlepiej pozamykać wszystkich w domach, to będzie cisza i spokój. Myślę że jestem wolnym człowiekiem a takie zakazy ograniczają moją wolność, chcę pójść po piwko w nocy to moja sprawa i nikomu nic do tego. Jakiś osioł ogranicza moje prawa bo ktoś coś złego zrobił pod sklepem nocnym. Może wszystkich urzędników trzymajmy w areszcie bo jak powszechnie wiadomo dużo z nich to złodzieje.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!