Ty NIE MASZ POJĘCIA,CO PISZESZ!
2 miliony zł szkoła dostała z Ministerstwa i to 10 lat temu.
Ale dołączę się do Twojego stwierdzenia: każdy ma prawo bronić swoich racji
Popieram wypowiedź!
Skąd te pretensje do IV LO? To, że problem 10 należało rozwiązać kilka lat temu to wszyscy wiedzą. Magistrat się obudził,czy knuł ten plan od dłuższego czasu? W końcu IV dostawało kasę na remonty? Pytanie dla kogo miało szykować budynek... Nieładnie
Piękny "pocałunek śmierci" złożony na czole Szanownego Pana Prezydenta.
"Poinformowany" napisał(a):
Jeszcze jedna kwestia. Jeśli SP 10 zostanie przeniesiona na Wojska Polskiego, to co z "piątką"? Czy p. dyrektor, idąc za ciosem, po odebraniu budynku IV LO, zamierzała w następnej kolejności "pożyczyć" sobie uczniów SP 5? Wszystko możliwe w tym mieście.
Myślę, ze uczniowie z SP5 nie przejdą do innej szkoły, zwłaszcza do 10-tki Obecnie SP5 jest jedną z najlepszych szkół podstawowych w mieście W poprzednim roku szkolnym uczniowie z SP5 uzyskali najlepszy wynik na sprawdzianie szóstoklasistów spośród publicznych szkół w Piotrkowie Tryb. Uczniowie piątki odnoszą sukcesy w konkursach międzyszkolnych Mała szkoła, ale przyjazna uczniowi i rodzicom Uczniom piątki dobrze w tej szkole, w której są
Budynek SP10 nie jest w złym stanie od wczoraj. ciekawe czemu dopiero teraz się obudzili?
Załatwiajcie swoje interesy, ale nie kosztem IVLO!!
To nie jest kwestia "najazdu" na IV LO ani wzajemnych pretensji dwóch szkół. pomyślcie dobrze. Dla tych ludzi z "10" to być albo nie być, a najgorsze w tym jest to , ze oni tam praktycznie nic nie wiedzą. Obiecano im poprawę warunków i tyle.
No właśnie. Moje dziecko chodzi do "10", jest kwiecień, a ja nie wiem gdzie od września będzie się mieścić szkoła i czy w ogóle będzie istnieć. Nie wiem gdzie mam zapisać młodsze dziecko do przedszkola, bo nie mam możliwości rozwożenia rano dwójki dzieci po całym mieście. Nie wiem czy powinnam już szukać miejsca dla dziecka w innej szkole, bo nie jest mi obojętne gdzie i z kim moje dziecko będzie chodziło. Do tego dochodzi kwestia szkoły muzycznej. Do tej pory plany lekcji tych dwóch szkół były do siebie dopasowane. Nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać od września. Czy zajęcia w szkole podstawowej nie będą nam kolidowały z zajęciami w szkole muzycznej. Moje dziecko nie chce zmieniać szkoły, a tym bardziej klasy. Taka zmiana to dla małego dziecka rewolucja. Rewolucja, której nie rozumie i której nie jest winne.
A mogę spytać na kogo głosowałaś w ostatnich wyborach samorządowych? Jeżeli na Chojniaka i jego kolesi razem, to sama jesteś sobie winna.
A możesz. Na Czaplę. I co? A uważasz, że sytuacja tej szkoły to tylko i wyłącznie wina Chojniaka? Bo ja, mimo swojej niechęci do obecnego Prezydenta zauważam, że jest to pierwsza zdecydowana decyzja od baaardzo wielu, wielu lat, która mogłaby rozwiązać problem szkoły. Czy słuszna? To już kwestia punktu widzenia, który jak wiadomo zależy od punktu siedzenia. I dla nas jako rodziców dzieci uczęszczających do SP 10 jak najbardziej słuszna.
A uczniowie z IV LO to co? Oni też mają prawo uczyć się w godnych i pozbawionych zagrożeń dla zdrowia warunkach jak wszyscy inni uczniowie. Temat SP 10 nie zaistniał z dnia na dzień. O tym piecach i w ogóle złych warunkach prezydent Chojniak wiedział kiedy był jeszcze zastępcą Matusewicza od 2002 r. I co zrobił żeby tym uczniom i nauczycielom poprawić warunki? A nic! Po prostu uciekł od tematu licząc że ten problem jakoś sam się rozwiąże. Ja proponuję zaadaptować budynki na Batorego niech to kosztuje ile ma kosztować. Ale SP 10 przecznice dalej będzie w tym samym rejonie miasta i blisko 16. IV LO niech zostanie tam gdzie jest. Nie róbcie zamieszania. A pani Agnieszka Borówka niech się zajmie swoimi prywatnymi sprawami. Jak należała do PO mówiła tak jak Czapla. Teraz jak popiera Chojniaka mówi tak jak Chojniak. W obu przypadkach nie dostała się do rady miasta i skacze jak stonka od jednych do drugich.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!