metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
krakus ~krakus (Gość)05.04.2010 22:52

prima aprilis!!! Tylko tak mozna wytłumaczyc ten zabawny tekst rodem z sceince fiction.
Dobry zart:))))) Naprawde.

00

zet ~zet (Gość)06.04.2010 11:32

niestety bolesa prawda jest taka ze zeby przyciagnac turystów trzea miec w miescie "to cos" i nie musi byc to koniecznie zabytek. a Piotrków niestety mieszkancom ma niewiele do zaoferowania a co dopiero turyscie.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)06.04.2010 11:47

"KIKI" napisał(a):
~KIKI (Gość)
13 godzin temu, 22:27
eee, po uniwersytetach w Lodzi i w tych wiekszych miescinach nie takie byki robią.wazne ze Ty umiesz pieknie sie wyrażac i nie robisz błędów.

Jak masz pisać niemądre rzeczy, żeby tylko jątrzyć, to lepiej milcz. Ludzie z wyższym wykształceniem błędów w mowie i piśmie nie robią. I tyle. Jeżeli ktoś taki jednak jest, to powinien ze wstydu pod ziemię się zapaść.

00

ja ~ja (Gość)06.04.2010 12:11

Oszukujesz samego siebie.

00

szch ~szch (Gość)06.04.2010 12:42

Piotr Włostowic dyskretnie zwrócił mi uwagę, że sam popełniłem błąd w swojej wypowiedzi. Pokornie przyznaję się do winy i jest mi wstyd, ponieważ wykształconemu człowiekowi nie wypada robić błędów ortograficznych. W przeciwieństwie do niektórych, nie mam zamiaru tłumaczyć się ani reagować agresją.

00

ja ~ja (Gość)06.04.2010 12:44

Przepraszam, sama , bo to Ela :)

00

priv ~priv (Gość)06.04.2010 13:38

Piotrków, co prawda miasto małe, ale mysle , że ma szanse rozwinąc sie turystycznie.Na wszystko trzeba czasu.

00

predatorback ~predatorback (Gość)06.04.2010 14:57

Co do pomysłu rozwoju turystycznego Piotrkowa Trybunalskiego... Nie takie miasta i miejscowości jak nasze wypromowały się w przeszłości na ośrodki turystyczne. Nie ma ten, co nic nie robi! Przeczytałem swego czasu strategię rozwoju Piotrkowa zamieszczoną na www.piotrkow.pl Jest to świetny materiał jako punkt wyjścia do realizacji celów strategicznych miasta.
Należy tylko skupić się na atutach i wzmacniać je przez odpowiednią politykę marketingową. Ja jako handlowiec z długoletnim stażem stwierdzam, że nawet czerstwą bułkę można sprzedać. Trzeba tylko uświadomić potencjalnemu klientowi, że jest mu potrzebna np. do kotletów. Podobnie z reklamowaniem walorów miasta.
Nie narzekajmy, że nasze miasto jest "do bani". Ono jest piękne tylko niektórzy o nie nie dbają.

00

krakus ~krakus (Gość)06.04.2010 15:52

"predatorback" napisał(a):
Trzeba tylko uświadomić potencjalnemu klientowi, że jest mu potrzebna np. do kotletów. Podobnie z reklamowaniem walorów miasta. Nie narzekajmy, że nasze miasto jest "do bani". Ono jest piękne tylko niektórzy o nie nie dbają.

"Walorów miasta:)))" puśćmy wiec wodze fantazji...
kierowcy tirów z hal magazynowych przejezdzaja czesto przez piotrków, wiec wpadna na rynek pozwiedzac kościół Fary, i posiedziec na murku. Pojada równiez nad bugaj przekąpać sie, przeciez zaraz obok jest obwodnica, wiec swiezego powietrza pod dostatkiem.
Rowniez inni przejezdzajacy obok piotrkowa np po dordze do Katowic wpadna do naszej metropolii zerknac na MUREK.
Zwiedzą też zamek w 'odrestaurowanej' cześci Piotrkowa.
Zagraniczni turysci beda przylatywac tanimi liniami na lotnisko przy ul żwirki i spac w hotelach pracowniczych, bo normalny standard jest non stop obłożony.
Uważam ze warto im uswiadomic iz nalezy zwiedzac piotrkow bo to miasto historyczne, zadbane, rozwojowe...mamy duzo magazynow i focus. Misto szczyci sie wysoko rozwinieta kultura /np mamy kino 3D/ i duza ilościa terenów zielonych. Tutaj przywiązuje sie bardzo dużą wage, np ostatnio zadbano bardzo o drzewa wzdłuz słowaciego... tak o nie dbali ze az z troski je wycieli. Równiez ulice tj Wojska Polskiego sa bardzo dobrej jakości, Turysci moga rowniez podziwiac z okien samochodów ZABYTKOWY ryneczek znjdujący sie przy tej ulicy.
Proponuje równiez zrobic scieżke rowerowa wzdłuz rzeki Strawa, dziewiczy teren, jeszcz przez nikogo nie odkryty, ma duzy potencjał.
Turyści korzystający z transportu kolejowego... przyjada intercity i wysiąda na przepieknym dworcu, ktory zachęci ich do odkrywania uroków miasta. Stąd minibusem uddzą się nad bugaj w celu zażycia leczniczej kąpieli.
Nie wiem tylko czy bedzie można zaaranzowac zwiedzanie hal magazynowych z ktorych slynie Piotrkow i okolice. Jak sadzicie?

00

Trybunalczyk ~Trybunalczyk (Gość)06.04.2010 18:15

Jest chyba jasne, że turystów należy ściągać bo wykonaniu rewitalizacji. Mam nadzieję Krakus, że nie jesteś Piotrkowianinem, bo takich "obywateli", co s**ją we własne gniazdo wstydzić się tylko należy.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat