metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)05.11.2017 08:55

chce osobny pokoj!

63

śmieszek ~śmieszek (Gość)05.11.2017 09:21

Nie miała baba kłopotu zafundowała sobie... izbę wytrzeźwień patrz. "kłopoty" strażników miejskich w Łodzi. W czasach "końcówki PRL" gdzie o nabycie alkoholu ,łącznie z piwem był "pewnien" kłopot ,każdy taksówkarz miał w głowie pełną listę melin na mieście. W zależności od grubości portfela mogłeś nabyć przez pośrednika wybrany trunek. Ale to było dawno. Po co wracać do tych "strasznych" czasów...

74

gość ~gość (Gość)05.11.2017 09:26

Nie my mieszkańcy wydaliśmy 70 mln tylko sklepy tyle zarobiły na sprzedaży alkoholu a ilu było turystów,mieszkańców powiatu i podróżujących przez Piotrków.? Co nie oznacza że nie powinno być izby wytrzeźwiał ale uważam ze była by wtedy nadmiernie wykorzystywana przez służby jedno piwko i do izby.

51

gość ~gość (Gość)05.11.2017 09:34

Pijesz źle nie pijesz też źle bo akcyza itp.

51

ziwz ~ziwz (Gość)05.11.2017 09:35

zacytuje klasyka J.Himilsbacha gdy zaproponowano mu rolę Hamleta i nie doszło do premiery
- Ja do organizmu wprowadzam bajkowy nastrój. Ja to chętnie napiłbym się kawy, ale wszyscy myślą, że ja tylko tą wódę, no i stawiają, a ja nie mam śmiałości, żeby im odmówić.

54

MrE ~MrE (Gość)05.11.2017 09:37

Niech nikogo nie interesuje na co wydaje swoje pieniądze. Za to niech interesuje wszystkich po co w tym mieście mediateka za tak kolosalną sumę.

65

~PT ~~PT (Gość)05.11.2017 09:50

Tlumaczenie bez sensu. Równie dobrze możecie napisać ze piotrkowianie wydają więcej na wodę i ścieki niż na budowę mediateki. A mialo byc oszczednie. W Afryce nie mają co pić - średnia jest ok.

80

Witek ~Witek (Gość)05.11.2017 09:55

Szanowny redaktor porównuje mediatekę do pijaństwa chore zestawienie . To przecież ze sprzedaży alkoholi państwo ma na czysto 90% czym więcej ludzie kupują tym więcej kasy w budżecie . Moim zdaniem kto chce niech pije jego sprawa i żadne ograniczenia w sprzedaży nic nie dadzą bo melin nie brakuje w mieście jak i na wsi gdzie o każdej porze dostanie się alkohol papierosy i inne używki a wszystko bez akcyzy

52

mom ~mom (Gość)05.11.2017 09:02

Cytuję:
na alkohol my – piotrkowianie wydajemy bagatela 70 mln zł rocznie. To dwa razy więcej niż krytykowana budowa mediateki.

Co ma piernik do wiatraka ...... to samo co alkoholizm do mediateki ........ czegoś tu nie rozumiem. Piję za swoje, a mediateka ma być budowana za nasze - podatników. I to jest to ........

146

cwaniak z miejskiej gazowni ~cwaniak z miejskiej gazowni (Gość)05.11.2017 10:09

cyt."A. Kacperek stanowczo stwierdził jednak, że zdania na temat izby wytrzeźwień nie zmieni, podkreślił przy tym fakt, że miasta takie jak Piotrków (tzn. do 50 tys. mieszkańców) nie mają obowiązku utrzymywania takiego przybytku."
a My,podatnicy nie mamy obowiązku utrzymywania dwóch zastępców Chojniaka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeden prezydent na 50 tys. mieszkańców wystarcza,a ty do pracy fizycznej były milicjancie!

112

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat