Jeśli ktoś wierzy w to, że przymus czipowania ograniczy porzucanie zwierząt i liczbę bezpańskich, to jest po prostu głupi. Jeśli ktoś myśli, że w ministerstwach pracuje jakaś elita intelektualna, to też jest głupi i naiwny w dodatku. Sowicie opłacani z podatków debile płodzą kolejne ustawy, a kolejni debile w sejmie większością głosów je przyklepują. Taka jest szara rzeczywistość. A rzesze ciemniaków żyją w przekonaniu, że każdy "problem" można rozwiązać przy pomocy ustaw, zakazów, nakazów i wysokich podatków. Zapominają przy tym, że wszystko da się jakoś obejść - kombinując lub przekupując kogo trzeba.
Czipowanie jest ciekawą opcją, pod warunkiem że będzie zależne od decyzji właściciela, a nie wymuszone ustawą. Czip może pomóc odnaleźć właściciela, gdy zwierzę mu zaginie, i zostanie gdzieś odnalezione. Ale żaden czip nie zapobiegnie pozbywaniu się zwierząt. Jak mówi przysłowie "jeśli ktoś chce psa uderzyć, to i kija znajdzie". Jeśli ktoś będzie chciał się pozbyć zwierzęcia, to wytnie wcześniej czipa, albo zwierzę zabije i pozbędzie się zwłok. Żadna ustawa nie zmieni ludzkiego sumienia ani podejścia do zwierząt. Ustawa może jedynie ograniczyć wolność i wymusić dodatkowe opłaty.
Tak, k****, logiczne, ale dla debili chyba. Dla debila, im gorszy bełkot, tym mądrzej i logiczniej brzmi.
Najpierw wprowadzono ustawę, że każdy numer telefonu musi być do kogoś przypisany (ustawa "antyterrorystyczna"), a teraz każdy pies i kot będzie musiał być do kogoś przypisany. A bez przypisania stanie się "zwierzęciem nielegalnym".
Ale jak piszą, że to jest LOGICZNE, to ja mam wrażenie, że logikę już dawno spuszczono gdzieś w kiblu...
W końcu coś dobrego wymyślili... W końcu biedne zwierzaki bedą choć trochę chronione. Chociaż boję się że zanim nowe przepisy wejdą w życie, wiele ludzi porzuci swoje zwierzaki, żeby pozbyć się kłopotu jak bedą myśleć o czworonogach... Ja mam 4 psy i trzy kociaki wszystkie przygarniete i każde już w tej chwili jest zacipowane, dla ich bezpieczeństwa.
Najlepszy jest ten od 97 czysta, skubaniec posiadł wszystkie mądrości i idzie do ostatniego stopnia samoświadomości, niczym Einstein?
Drodzy komentatorzy , gdy czytam te wasze wypociny , bzdury , kłamstwa wyssane z palca odnoszę wrażenie że jestem w domu wariatów którego ordynator też jest wariatem . Wypisując takie majaczenia nie jest wam wstyd przed samym sobą ? Nie jest wam przykro że ktoś ma o was jak najgorsze zdanie ? Macie taką świadomość ? Czy nie macie już niczego ? Stawiacie sobie takie pytania ? Oczywiście nie dotyczy to wszystkich . Wstydzę się za was i za admina że upublicznia takie durne komentarze.
Jest jeszcze jeden projekt ustawy o zakazie trzymania wiejskich burków na łańcuchach. Czy po wejściu ustawy w życie wieś pozbędzie się burków ?
Witam,
Czy gdzieś można przeczytać projekt ustawy?
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Brawo podatki i jeszcze raz podatki od piesków smród na chodnikach mają po dwa psy w domu a my z dziećmi depczemy po kupach pieniądze na odnowę chodników
Dlaczego nie ma podatków od piesków kto te kupy ma zbierać damy nie idąc z pieskiem na smyczy ale nasze kochane maluszki depczą po tych odchodach panie prezydencie prośba podatki od pieska
No wreście ktoś pomyślał. następny krok to podatek od każdego psa - mieszkańcy bloków razy 3.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!