Pracowałam jako nauczyciel 7 lat. Teraz jestem na swoim i nie narzekam. Jak nie pasuje to się przekwalifikować i po problemie.
Szacunek dla protestujących nauczycieli. Ten zawód powinien być dobrze opłacany. To nauczycielom powierzacie swój największy skarb- dziecko.
Jaki strajk powinien byc od niedzieli do niedzieli a przychodzi sobota , niedziela i Swieta to damy u panowie siedza w domu to jest straj siedziec w szkołach 24-godziny a nie do domu ha ha
Najpierw To musi odpowiedzieć minister edukacji ktory przeprowadził nieudaną reformę szkolnictwa w Polsce likwidacje podstawówek i syworzenie gomnazjów to kosztowało kasy ,a teraz sie to nie spraedzolo i znowi wtacamy dp podstaeowek i 4 letniego liceum. Wprowadzić badania psychologiczne przydatnosci do zawodu nauczycielskiego i badania psychologiczne co rok i pixbyc sie slabych nauczucieli.Wprowadzic doseiafczenia na lekcjach chemi ,fizyki i dzwie godziny lwkcj w-f na swiezym powietrzu bez exglefu na pogode bo te nasze podwozpne do sxkoly dzieci nie beda znały trudów codzuennego życia.
Co z tego ,że wystawili oceny ....jak uczniowie zagrożeni nie mogli się poprawić...pierw strajk a później zwolnienia lekarskie ...Nie tak powinno wyglądać zakończenie roku szkolnego !!!! Na zarobki trzeba zapracować a nie kilka godzin pracy i ciągle wolne...teraz tez zapewniło sobie wolne przed Świętami, za chwilę majówka i wakacje i za co chcą podwyżek za te zadawane pracę do domu ...!?? Niech idą do biedronki tam nie mają wolnego pomiędzy 1a3 mają i przed świętami, tam ciężko pracują na swoje wypłaty. Jest tylu młodych nauczycielu że może pora wymienić.....
Nauczyciele! Macie proponowane podwyżki i jeszcze Wam źle? Mało? a może powinniście spróbować innej pracy? Po 170 godzin w miesiącu albo jeszcze więcej za podobną pensję?Dosyć tego! idźcie po rozum do głowy! Szanujcie swoją pracę, uczniów i rodziców!
Utrzymanie jednego więźnia miesięcznie kosztuje 3150 zł -dane za 2017, ja nie mam tyle na pasku. I to ok?
Najlepiej zwolmić wsxystkich i myslicie ze za 1900 na reke przyjda mlodzi zdolni byliby glupi szukaja lepszej platnej pracy,niech przyjda ukraincy do polskich szkól .Jest to zawód niewdzieczny uzerac sie z dziecmi i pretensjonalnymi rodzicami.Rodzice niech uczą swoje dzieci sami.
Rytmiczka w przedszkolu ma zarabiać tyle samo co nauczyciel chemii w LO... no cos tu jest nie halo... Podwyżki owszem, ale tylko dla najwybitniejszych nauczycieli!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!