Kilka uwag dotyczących parkowania w FM. Na wstepie zaznaczam, iż nie jestem laikiem w kwesti parkowania samochodem na tego rodzaju parkingach. O godz. 16 specjalnie, po raz pierwszy w moim życiu odwiedziłem FM, a najpierw parking. Uważam, że brak jest oznaczeń na zewnątrz w bezposredniej bliskości centrum o tym, gdzie jest P i że jest BEZPŁATNY. Innym spostrzezeniem jest brak info nt kolejnego poziomu P przy wjeżdzie na dany poziom. Słabe jest oznakowanie STOP, takie niewidoczne żółte napisy - będzie sporo kolizji. Wjechałem na 4 poziom i chcę iść na zakupy a tam niespodzianka. Wchodzę i nic. Winda, jakieś drzwi. Ale nic. Słyszę jakieś dźwięki, śmiechy i chichy. Otwieram drzwi po prawej stronie. Schodzę, Znów drzwi, nie widzę jasnych kierunkowskazów, otwieram drzwi. Idę dalej. Patrzę a na końcu korytarza widzę ludzi. Uff, udało się. Czułem się jak turysta na pustyni który znalazł zmrożoną colę. Nie miałam czasu chodzić. Jak odwidzę to podzielę się spostrzeżeniami, tymi in plus i minus.
~PROTESTUJĄCY 1 godzina temu, 16:24
Jakim prawem boisko szkoły pan Dziemdziora chce udostepnic na potrzeby sklepu?
Słyszałem od mieszkańców Zamenhofa,że chodzi o parking od strony Kostromskiej,gdzie wjazd jest w pobliżu Polnej i jego udostępnienie w niedzielę bądż sobotę
A jak przylecą kosmici i zamiast samochodu będą mieli spodek? Pod moimi blokami nawet samochody samych mieszkańców się ledwo mieszczą a nie ma u nas w pobliżu żadnego sklepu małego ani dużego. Nigdzie nie ma obowiązku (całe szczęście) zapewniania pod blokiem parkingu dla Twoich gości, ciotek, wujków, babć i dziadków bo to zwyczajnie niemożliwe. Jeśli tylko wystarcza miejsca na samochody mieszkańców to dobrze i jeśli jest parking to oni muszą mieć możliwość postawić swój samochód pod blokiem. Jeśli przyjedziesz do kolegi to równie dobrze możesz postawić samochód trochę dalej i dojść pieszo. Korona Ci z głowy nie spadnie.
I co napisać w uzasadnieniu ? Że mimo iż parking centrum spokojnie pomieści klientów i będzie (co jest rzadkością) za darmo, to i tak ludzie będą stawać na parkingach pod blokami bo będą się bali wjechać na wielopiętrowy parking. To jest dopiero myślenie na poziomie ponad-"przedszkolnym".
Nie będę dyskutować z człowiekiem, którego jedyna rada brzmi (dodajmy że na poziomie nawet nie przedszkolnym, bardziej na poziomie piaskownicy jednak) "trzeba było myśleć przed...". Trzeba było zabronić legalnie działającemu przedsiębiorcy postawić legalne centrum handlowe bo mieszkańcy pobliskich bloków nie będą mieli gdzie zaparkować albo, o zgrozo, będą musieli położyć pozwolenie na parkowanie za szybą. Jak można zmuszać ludzi do tak nieludzkiego wysiłku.
Pokaż mi przepis, który mówi o tym, że jak masz parking pod blikiem to musisz miec możliwośc postawić swój samochód pod blokiem."
Więc skoro nie było podstaw zeby pisac pisma to teraz nie ma podstaw do narzekania.
Równiez nie ma obowiązku zapewnienia mieszkańcom parkingu pod blokiem. Kupujesz mieszkanie kup sobie miejsce parkingowe, albo garaż. Obecnie cena 30tys w piotrkowie.
To co piszesz to BZDURY.
I przestań o swoich IDIOTYCZNYCH pomysłach pisać, wzietych rodem z kosmosu/ juz teraz wiem skad ten spodek ci przyszedl na mysl/bo ten twoj pomysl sie ma nijak do rzeczywistosci.
No dowód tego ze to co napisałeś to bzdury ide o zaklad, ze ten IDIOTYCZNY pomysł nie wejdzie w zycie. Specjalisto od wszystkiego czyli od niczego. Jak juz ktos zauważył na forum.
mam nadzieję ,że już samochody nie będą parkować na ul.kopernika,aż pod sam przystanek,tylko na płatnym parkingu.
Jest plac zabaw w parku - świetny na piomie prawie wszystkie ogrodzone zwłaszcza za inter taki duży.
Ogrodzenia spełniają swoją role dzieci bawią się bezpiecznie i psy nie wchodzą z właścicielami.
A nie jak na oś słowackiego na spacerek z pieskie bez smyczy i piesek załatwia się do piaskownicy.
Nie ma takiego przepisu, źle sformułowałem zdanie więc wyjaśniam. Odnosimy się do konkretnej sytuacji w konkretnej rzeczywistości. Parking tam już jest i był. Parkowali na nim głównie mieszkańcy. Jeśli już ten parkin tam jest to pierwszeństwo korzystania z niego mają moim zdaniem właśnie mieszkańcy.
No i ? Czy ja powiedziałem, że to jedyny i najlepszy pomysł ? Po prostu proponuję rozwiązanie. Ty natomiast wolisz się rozpisywać nad tym jakie coś jest "IDIOTYCZNE" czy kto pisze "BZDURY" zamiast podać własne błyskotliwe rozwiązanie problemu.
Zaznaczam, że skończyłem z Tobą rozmowę bo po prostu nie ma ona sensu skoro wolisz czepiać się szczegółów semantycznych mojej wypowiedzi zamiast podać konkretne kontrargumenty, lub lepszy pomysł.
Osobiste wycieczki to sobie zachowaj dla kolegów od wódki..
Maddox nie widzisz tego że takie wymyślasz absurdy że już każdy na to reaguje negatywnie:
Cały dzień siedzisz i piszesz - nie pomyślałeś może żeby iść gdzieś do pracy i tam się spełniać i realizować zawodowo.
Wyszło szydło z wora - wkońcu pokazałeś jesteś i na co cię stać!!! I co sądzisz o innych mądralo.
A dla Twojej informacji już wypowiedziałam swoją opinie na ten temat ale tak jesteś zapatrzony w swoją osobe i mądrość że nawet nie wiesz co inni piszą ty narcyzie !!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!