ja zadam tylko jedno pytanie Panie Baryła,
przeczytałam Pana ulotkę i proszę mi powiedzieć ILE pozyskał Pan pieniędzy z UE na inwestycje w naszej gminie? tego Pan w ulotce nie zamieścił...
Panie Wojtku Ostrowski jeśli wygra Pan wybory to mam nadzieję, że zapozna się Pan dokładnie z problemami mieszkańców. W debacie radiowej mówił Pan, że na pewno wybuduje chodnik w Witowie.
Proszę przejechać się na Dobrą Wodą i zobaczyć jak my tu funkcjonujemy. Nie mamy drogi i chodnika. Ulica jest bardzo długa-dzieci do szkoły w dni deszczowe chodzą po błocie.
Mieszka tu coraz więcej ludzi, przez co ruch samochodów jest coraz większy, więc chodnik musi być-bo jest coraz bardziej niebezpiecznie - a pobocza nie ma bo zarośnięty chaszczami.
Jeszcze jedna uwaga- zjazd z Dobrej Wody-zakręt przy figurce - to już jest porażka- czy nie można było zrobić szerszego skrzyżowania- na tym zakręcie dwa samochody maja problem wyminąć się !!!!!!!
Jeszcze raz proszę o zapoznanie się z naszym problemem.
wojtek wygra ,tylko w BIAŁEJ ktos musi pilnować ,,,,,,, tak jak ktoś pisał -kupowanie głosów przez jednego z przedstawicieli ,,, a tak na marginesie ,KLIKA w niedzielę ZACZEŁA sie bać ,wie czym grozi NORMALNOŚĆ ,a jest co rozliczać i KOGO ,,,,
W dzisiejszej gazetce wychwalającej dokonania burmistrza pisząc o postawionych drewnianych postaciach na Podklasztorzu we współpracy ze stowarzyszeniem Dolina Pilicy z Tomasza zapomniano napisać o drobnym szczególe, że stowarzyszenie to otrzymuje co roku z naszych pieniędzy
15 000 zł o czym wczoraj na zebraniu w Uszczynie powiedział członek tego stowarzyszenia.
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/oczyszczalnia-sciekow-w-sulejowie-w-prokuraturze,2458259,art,t,id,tm.html#plus
Z tego co mówi obecnie panujący burmistrz to dla niego bardzo ważną kwestią jest bezpieczeństwo mieszkańców w gminie, pewnie dlatego 11-listopada poświęcono figurkę Św. Floriana w OSP Łęczno. Po co chodnik dla dzieci z miejscowej szkoły, jak można kupić auto dla OSP i ufundować figurkę, myślę że wszyscy mieszkańcy czują się bezpieczniej.
No tak racja, ale p. Ostrowski na tylko 2 radnych plus Królika więc z kim i co chce konsultować? To Rada Miejska określa co i gdzie jest robione a nie mając większości w Radzie p. Ostrowski może pomarzyć o jakichkolwiek zmianach. Dlatego ja i cała moje rodzina poprze p. Baryłę, gdyż ma stabilną większość w Radzie Miejskiej, która jest gwarancją dalszych inwestycji a nie tylko awantur. Ostrowski powiedział w debacie, że nawet nie wie jakie drogi trzeba wybudować. Dziękuje za takiego burmistrza!
wystarczy że ostrowski obejmie stanowisko ,zacznie od sprawdzenia PRZEKRĘTÓW ,rada widząc że jest uczciwy i robi dobra robotę -poprze ,fakt że kilku straci DZIWNE kontrakty -fakt ,ale to jest jedyna możliwości wybicia sie na NORMOLNOŚCI ,ci co popierają obecny układ ,sa tym OSOBIŚCIE zainteresowani ,/albo boją sie KONSEKWENCJI /
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!