A gdyby nie ludzie z miasta pracujący w zakładach przemysłowych to dalej ziemie byście uprawiali przy pomocy radła .
A gdzież te zakłady przemysłowe w Piotrkowie?
Niech wasze żony zwolnią miejsca pracy w mieście, i zajmą się rolą. Może wtedy będziemy was popierać.
W mieście pracują ludzie ze wsi.Mądrzy ludzie z miasta nie wypowiadaja się negatywnie o ROLNIKACH tylko pseudo mieszczuchy którzy kiedyś mieszkali na wsi.
Miałeś, chamie, złoty róg,
miałeś, chamie, czapkę z piór:
czapkę wicher niesie,
róg huka po lesie,
ostał ci się ino sznur,
ostał ci się ino sznur.
To dlaczego ci którym tam szkoda że rolnik ma nie chcą damit pracować na roli
Lolka Co masz Do kobiet ze wsi przecież nie są gorsze od miastowych czasem mają więcej honoru od was
JA niemam nic do kobiet ze wsi żle to zrozumiałaś!
w złym kierunku idzie ta rozmowa może tak by się dogadać i razem powalczyć o dobro dla całego społeczeństwa POLSKIEGO
A ja mam dość tych wszystkich protestów! Górnicy, lekarze, PKP, rolnicy weźcie Wy się wszyscy do roboty. Dlaczego ja pracujący w innym zawodzie mam ciągle dokładać się do 14-tek górniczych, czy upraw niszczonych przez dziki. Mam dość!!! Każdy zawód niesie za sobą jakieś ryzyko! Więc jak komuś źle w górnictwie czy rolnictwie niech zajmie się czymś innym. Do mojej wypłaty jakoś żaden inny obywatel tego kraju się nie dokłada, więc dlaczego ja mam dokładać dla tych co pozakładali związki zawodowe do Pana Izdebskiego i innych tego typu osób?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!