metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Niezadowolony ~Niezadowolony (Gość)24.09.2018 12:24

Składanie reklamacji mija się z celem. Kilkakrotnie składałem reklamacje i Poczta zawsze miała jakieś "durne" wytłumaczenie. Składałem reklamacje na zaginięcie kilku przesyłek nierejestrowanych, na podrobienie podpisu odbioru. Szkoda czasu i nerwów. Poczta liczy na to, że o przesyłki o wartości do kilkudziesięciu złotych nikt nie będzie marnował czasu i zdrowia na procesy sądowe.

91

A.B. ~A.B. (Gość)24.09.2018 13:13

Rozmowa z urzędniczka jest bezprzedmiotowa .Ona swoje a listonosz swoje .Zreszta Urzad Pocztowy wymienia listonoszy badzo często.i jest kłopot.Osobiście to odczułem.

41

gość ~gość (Gość)24.09.2018 13:46

Na ul. Szmidta listy można odebrać w sklepie nawet te polecone które trzeba podpisać. Listonosz zamiast pracować siedzi w sklepie z największą plotkara osiedla Pania M. O tym żeby w skrzynce było awizo można marzyć. Tylko na poczcie dowiemy się że coś przyszło.

30

gość ~gość (Gość)24.09.2018 14:01

Awizo powtórne oznacza że nie było cię tydzień temu człowieku nie obrażaj listonosza

31

Zdenek ~Zdenek (Gość)24.09.2018 14:46

Łazić po schodach się nie chce .!!!

41

Pawcio ~Pawcio (Gość)24.09.2018 14:47

Ja tam omijam pocztę i zamawiam do paczkomatu ewentualnie innym kurierem.

70

gość ~gość (Gość)24.09.2018 14:55

U mnie to samo... tłumaczą się,że listonosz to nie święty Mikołaj , żeby nosić wielkie paczki w worku. Za każdym razem jak dzwonię, że w domu byłam a avizo w skrzynce zostawiono i, że napiszę skargę na następny dzień miałam dostarczoną paczkę. Poczta tłumaczy się, że spora przesyłka nie mieści się do skrzynki ale to przesyłka polecona jest więc do rąk własnych a nie do skrzynki.

52

EP ~EP (Gość)24.09.2018 15:01

Listonosze są teraz tacy leniwi, że wkładając listy do skrzynki zawieszonej na furtce nie zamykają klapki od skrzynki i podczas deszczu listy mokną. A poczta nie widzi w tym niczego nieprawidłowego.

71

gość ~gość (Gość)24.09.2018 15:13

I najlepsze tłumaczenie ale nie było nikogo w domu mimo że balkon był otwarty, w domu był włączony telewizor i było słychać rozmowy. No i z tego powodu trzeba włożyć awizo z datą dnia poprzedniego żeby było śmiesznie. I dlatego jeśli coś zamawiam nie korzystam z usług poczty wolę zapłacić więcej i dostać przesyłkę do domu, a nie po nią jechać.

91

cwaniak z miejskiej gazowni ~cwaniak z miejskiej gazowni (Gość)24.09.2018 15:25

Nie korzystam z usług poczty polskiej,omijam orleny i lotosy,z OC ide do konkurencji,PZU omijam,nie daje zarobić podłej zmianie !

74

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat